Аромати

Пет начина да разпознаем аромата си

  • 24.06.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Пет начина да разпознаем аромата си

Аромати, Пет начина да разпознаем аромата си

Аромати, Пет начина да разпознаем аромата си

Аромати, Пет начина да разпознаем аромата си

Аромати, Пет начина да разпознаем аромата си

Аромати, Пет начина да разпознаем аромата си

Често се говори за това какво влияние имат аромати върху нас, затова е важно да подберем правилния, който да ни представи в най-добрата светлина пред останалите. Сега ще разкажем за няколко основни начина, които да ви помогнат да откриете точно вашето ухание. Това, което ви описва и което подчертава вашата индивидуалност.

Не бива да купувате парфюм, само защото сега е на мода или е препоръчан от приятелка
Дори този аромат да се ползва с голяма популярност, това не означава, че е длъжен да се харесва на всички
– включително и на вас. Парфюмът винаги е необходимо да се пробва и оценява самостоятелно.

Първо впечатление може да получите от лентичките
Когато напръскате лентичка (хартиена) от тестера и го поднесете към лицето, усетите аромата и не изпитате нищо, съвсем спокойно може да минете към следващия аромат.


Ако при вдишването на уханието усетите моментално подобряване на настроение – това е повод да се запознаете с него отблизо. Тоест да го нанесете върху кожата.

Директното нанасяне на аромата върху кожата, като заобиколите лентичките не е препоръчително - уханието може да се окаже неприятно за вас и да се превърнете в негов заложник в продължение на часове.

Нанасянето на парфюма ви дава окончателна убеденост в това – харесва ли ви или не
Това се получава, защото когато аромата попадне върху кожата започва да придобива нови акценти. Нивото на киселинност на кожата и микрофлората, която има в нея, влияе активно на неговото изменение.
Освен това, при всеки човек тези показатели са индивидуални – съответно се променя по своему и самия аромат. Освен това, оценката за аромата не бива да правите веднага, а в продължение на 1-2 часа след нанасянето. Тъй като за цялото това време парфюма се трансформира и ноктите му постоянно се променят. Като резултат от това с течение на времето може да се появят неприятни за вас интонации на аромата.

Когато нанасяте парфюма трябва да го правите на китките
Това се прави, защото в тази част от тялото, кожата отделя повече топлина, заради разположените близо под нея кръвоносни съдове. А нагрятия аромат е най-изразителен – него лесно може да оцените.
Ако флаконът е с пулверизатор, пръснете във въздуха ароматен облак и поставете китките си в него. Ако няма, нанесете парфюма на кожата, но не повече от една капка.

За човека, който не е подготвен тестването на няколко аромата е предизвикателство
На петия или шестия парфюм започва световъртеж, обонянието не може да понесе повече нюанси на аромата.
При подобно развитие на събитията ще е трудно да не се направи грешка – защото може да приемете не толкова приятен аромат за привлекателен.

Кафените зърна помагат да си възвърнете способността за различаване на ароматите. И още по-добре отпийте глътка горещо кафе. Никога не купувайте парфюм, с който са свързани неприятни спомени, даже ако печалните моменти са останали далеч във времето назад, и аромата ви се струва приятен сега. На подсъзнателно ниво той отново ще предизвиква неприятни емоции. Може да възникне депресия и да се понижи самочувствието.

Kozmetikata.com