Аромати

Парфюм за тренировки

  • 27.05.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Парфюм за тренировки

Аромати, Парфюм за тренировки

Аромати, Парфюм за тренировки

Аромати, Парфюм за тренировки

Аромати, Парфюм за тренировки

В последно време, както никога досега добиха популярност занятията с различни видове физически натоварвания. Някои посещават залата за тренировки, някои разпускат със занятия по йога, а други пък упражняват пилатес.

Увлечението по физическите занимания доведе и до създаването до цяла нова индустрия от стоки, специално предназначени за активни тренировки – днес всяка жена без много усилия може да намери облекло, обувки и дори козметика за тренировки.
Ароматите за спорт са достатъчно ново направление в парфюмерията. На мястото на обикновените дезодоранти, които просто неутрализират мириса на пот, сега се предлагат ярки и интересни ухания със  "спортен" подтекст. Говорим за аромати, способни не само да подарят приятно ухание на тялото, но и да помогнат в постигането на добри резултати по време на тренировките.

Как помагат на това ли? Специални изследвания са доказали, че един или друг аромат може или да подпомогнат физическата активност, или да я подтиснат, затова парфюмите за тренировки са композирани така, че да дават на човек сили, енергия и увереност. Освен това, такива аромати притежават още редица качества, които и отделят тези парфюми от морето други ухания в специална спортна колекция.

1. Ароматът на такъв парфюм не си взаимодейства с мириса на човешкото тяло, който възниква в процеса на тренировките. В такива случаи, ако използвате хубав спортен парфюм, може да сте уверени, че мирис от изпотяване по време на физическата активност няма да се появи. 

2. В същото време, както и обикновените парфюми разкриват своя аромат по-силно върху затоплената кожа, парфюмите за тренировки не притежават такава способност и аромата им практически не се променя при загряване на тялото.

3. Парфюмите за тренировки притежават много лек аромат, който се разкрива веднага и "живее" практически без изменение.  Това е парфюм за тук и сега, при него няма време за по-късни нотки. В основата на повечето спортни аромати са цитрусовите ухания, те традиционни се смятат за най-бодрите и енергични, а сладки, ягодови, източни аромати в спортните парфюми практически не участват.

4. Парфюмите, предназначени за спортни занятия, обикновено не съдържат спирт или го съдържат в минимални количества. Благодарение на това се предотвратява риска от възникване на раздразнение от контакта на спирта с кожата по време на тренировки.

5. Важно е и това, че спортните аромати се отличават с удобна опаковка и компактни размери, за да може да се носят заедно с екипа за тренировка.

Всяка от нас сама ще познае своя тренировъчен парфюм, но ето кратък списък с предложения
Ralph Lauren COOL, Burberry Sport for Women, O de Lancome, Christian Dior Eau Fraiche, Grapefruit Cologne от Jo Malone, Lacoste Touch of Pink, Jamaica от Puma, O-Zone Woman от Sergio Tacchini, Cool Water by Davidoff, 212 On Ice Women by Carolina Herrera, Iceberg Eau de Iceberg Pour Femme, L`Eau Par Kenzo Pour Femme.

Kozmetikata.com