Аромати

Аромати символизиращи любов

  • 20.05.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Аромати символизиращи любов

Аромати, Аромати символизиращи любов

Аромати, Аромати символизиращи любов

Аромати, Аромати символизиращи любов

Аромати, Аромати символизиращи любов

Аромати, Аромати символизиращи любов

Аромати, Аромати символизиращи любов

Както диаманта се нуждае от красива кутийка, така и парфюма трябва да е поставен в стилен флакон, чиито дизайн отразява основната концепция на аромата. Решихме да обърнем внимание на тези, които символизират любовта и са оформени като сърца.

Например, в представата на създателите на парфюма Glamour на Moschino любовта, това са ярки чувства и краски, чувственост и кокетство. Златистият флакон с формата на сърце, украсен с ярко червена капачка привлича вниманието със своя ярък, страстен и стилен външен вид, а аромата увлича със съчетанието си на чувствени нотки амбра, бял мускус и кедър, екзотичните аромати на орхидея и лилия и тонизиращите нотки на мандарина, морска сол и пелин.

Съвсем различно изглежда и звучи парфюма Happy Spirit, представен от Chopard. Флаконът е издържан в нежни розово-люлякови тонове, а формата му представлява две сърца, свързани с лента и украсени с капачки, наповмящи по форма оригиналните пръстени с диаманти от колекцията на марката. В аромата преобладават фруктови нотки, които създават леко и радостно настроение, каквото обхваща хората, когато са влюбени.

Класика сред любовните аромати е In Love Again от Yves Saint Laurent. Този аромат повече от 10 години не губи своята актуалност и даже наскоро бе преиздаден с нов по-съвременен имидж. Прост и интуитивен дизайн – флаконът, стилизирано сърце, капачката също, а даже и на самата опаковка присъства пак сърце. Ароматът е оригинално и изразително съчетание на плодове и цветя.

А Alexander McQueen се включва в този любовен парад със съвършено необичайния и повече от оригинален флакона на парфюма Kigdom. В уханието по уникален начин се съчетават подправки, цветя, цитрусови плодове и даже дървесни нотки, благодарение на които се получава предизвикателен, привличащ към себе си аромат, който оставя изискан и романтичен шлейф. Флаконът отново е с формата на стилизирано сърце, обрамчено със сребрист метал.
 
Популярният френски актьор Jean Reno се обяснява в любов на жена си с парфюма Jean Reno Loves You. Цветният аромат на този парфюм включва уханията на божур и фрезия, гардения и орхидея. Трогателно любовно обяснение в също толкова трогателно нежен флакон в бледо люляково-розов флакон и естествено със сърце на него.

Парфюмът Happy от Clinique и по-рано се ползваше с популярност, благодарение на изразителното съчетание на аромата на екзотични цветя и червен грейпфрут. А сега дизайнерите предлагат същия аромат като комплект Happy Gift Set – парфюмът, поставен в прозрачна опаковка с формата на голямо сърце с наситен и жизнен оранжев цвят.

Най- забавният и в същото време универсален "сърдечен" парфюм е Play от Comme des Garcons. Прозрачният флакон е с проста геометрична форма и с възможно най-скромната капачка, но върху него има поставено ярко червено сърце, със сладки влюбени очички. Този цитрусов унисекс аромат съдържа нотки лайм, черен пипер, мъх и градински чай, с леко добавени ухания на мускус и море.

Естествено това не са всички варианти - Bebe Eau de Parfum Spray, Paris Hilton With Heart, Love Ralph Lauren, Opium YSL и още много други – та, който иска да излъчва любов, винаги ще открие аромата на душата и сърцето си.

Kozmetikata.com