Аромати

Ароматите

Тънкости за съхранение

  • 18.03.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Тънкости за съхранение

Аромати, Тънкости за съхранение

Аромати, Тънкости за съхранение

Аромати, Тънкости за съхранение

Купили сте си нов парфюм? Поздравления. Защото ароматът е необходим аксесоар за съвременната жена, способен да разкрие индивидуалността и да покаже образа й по съвсем нов начин.

В в това най-основното е да се съхранят неговите качества колкото може по-дълго време. Ето няколко тънкости как.
Ароматът може да запази свойствата си в продължение на години
, ако се съхранява правилно.
 
Първо
Дръжте флакона по-далеко от слънчевите лъчи и топлината.Под действието на тези фактор, парфюма променя цвета и вкуса си. Да се съхранява флакона на тоалетката също не е добра идея, външните въздействия върху нея рано или късно ще му повлияят, дори да се намира в тъмната страна на стаята. Ако сте свикнали да имате повече от един любим аромат, готов да ви служи точно до огледалото, то е добре да ги държите в оригиналните хартиени кутии, в които са купени.

Второ
Не съхранявайте аромати в хладилника или в банята. Студът също може да разруши структурата (а значи и вкуса) на аромата, както и топлината. Въобще, всяко изменение на температурата може да стане пагубно за уханието (да промени цвета или мириса...) 

По същата причина банята не е най-доброто място за съхраняването на парфюмите.
Точно там температурата се променя често
, а заедно с това има висока влажност, която е третия неправилен спътник на ароматите.

Трето
Най-бързо своите качества губят ролон - овете и твърдите парфюми. Естествено, те имат и преимущества. Лесно се нанасят, няма риск, че ще го сложите не където искате ... Всичко това е така. Но трябва да помните, че тази форма е с много кратък живот. Тях може да ги разглеждате като вариант за пътешествия, но не повече.

Ролон - овете и твърдите парфюми в повече  влизат в контакт с околната среда, праха и мръсотията, както и с кожните мазнини. Всичко това променя първоначалните им свойства на ухание. За ежедневно ползване –само спрей-флакони, и не забравяйте добре да поставите капачката.   

И така, къде да се съхраняват парфюмите? На сухо, тъмно място, най – добре в шкаф.

Естествено, по този начин красивия флакон няма да радва толкова често очите и да вдъхновява, но затова пък ще се радвате по-дълго на свойствата на аромата. Затова трябва да изберете – да радвате очите, или обонянието.

Kozmetikata.com