Аромати

Дамите избират аромат по настроението

  • 04.02.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Дамите избират аромат по настроението

Аромати, Дамите избират аромат по настроението

Аромати, Дамите избират аромат по настроението

Аромати, Дамите избират аромат по настроението

Ако преди салонните процедури жените обичат да се подготвят от рано, то при  декоративната козметика и парфюмерията те се ръководят от моментните желания.

За това говорят резултатите от проведени маркетингови проучвания. Експертите определят тези покупки като "импулсивни" и поясняват, че от настроението зависи не само желанието за пазаруване, но и конкретния избор, който жените правят. Освен това, най-често от всичко според вътрешния си, душевен комфорт жените пазаруват парфюми.

Неотдавна е направено проучване, резултатите от което показват от какво се ръководят жените при избора на парфюми.
Станало е ясно, че 54% от дамите избират аромата си според настроението, в което се намират. Други 31% правят избор, като се основават на видовете активност, които изпълняват през деня (работа, среща, забавления...). На избора на останалите влияе времето от денонощието и облеклото. 

Заедно с това, дамите над 45 години са по-склонни да носят един аромат – така нареченият парфюмериен автограф. Млади жени, в активна възраст по-често променят аромата в зависимост от редица фактори, докато по-зрелите представителки на нежния пол остават лоялни на определена марка или образ.

Това може да се корени в изключително натоварения и забързан ритъм, който по-младите дами имат в ежедневието си.
Те могат да изберат определени аромати за офиса и закачлив плодов аромат за социални мероприятия в извън работно време.
Различия има и при мотивацията за пазаруване на парфюми. 69% от дамите признават, че вземат решение за покупката, благодарение на тестерите, които са в магазините. А 26% се ръководят от съвет на близки.