Аромати

Всичко ли знаем за парфюмите

  • 10.12.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Всичко ли знаем за парфюмите

Аромати, Всичко ли знаем за парфюмите

Аромати, Всичко ли знаем за парфюмите

Аромати, Всичко ли знаем за парфюмите

Жените обожават уханията. Ние разбираме ароматите, знаем своите любими, интересуваме се от новостите. Повечето от нас знаят, че ароматът започва с връхни нотки, има сърцевина, и притежава и шлейф от нотки... А какво искате да знаете за ароматите? Ще се постараем да представим основното.

"Боят" ли се бижутата от парфюмите?
Да. Парфюмите, тоалетните и парфюмерийните води могат да навредят на украшенията. Те съдържат синтетични ингредиенти и химически съставки, които могат да разрушат структурата на ювелирните изделия, такива като перлите, непрозрачните камъни, диамантите, и дори могат да навредят на среброто. Затова, когато ползвате аромат, намалете максимално контакта им със скъпоценностите си. 
Ако носите гривни или ювелирен часовник, нанесете парфюм на кожата на вътрешната страна на китките и изчакайте 10 минути, докато кожата окончателно изсъхне и едва тогава поставете украшенията.

Как да се удължи действието на парфюма?
Така се случва, че любимия аромат има един основен недостатък – бързо се изпарява. А как ни се иска да ухае през целия ден. Може ли да се направи нещо? Естествено. Първо
, трябва да знаете на кои участъци от тялото се задържат продължително аромата. Това са местата където пулсира кръвта, там температурата на кожата е повишена и това помага на парфюма да създаде най-добрия си образ.

Могат ли да се смесват ароматите
Ще се изненадате, но забрана за едновременното използване на аромати няма. Само, че е добре да потърсите съвет при тяхното миксиране. Могат да се смесват
аромати от една и съща група. Например, един флорален може да се съчетае с друг също флорален парфюм. Добре се съчетават помежду си ориенталските композиции. Така, че може да експериментирате. Естествено, умерено.

Ако ползвате парфюм, дезодорантът не върши работа
Това не е така, оказва се, че е заблуда. Парфюмът не заменя дезодорант – това също е факт. Един съвет – използвайте дезодорант без аромат, ако сте любителка на
парфюмите. Те ще изпълнят своята задача, а дезодорантът – неговата. Едното не пречи на другото.

Kozmetikata.com