Аромати

Уханията на земните зодии

  • 08.10.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Уханията на земните зодии

Аромати, Уханията на земните зодии

Аромати, Уханията на земните зодии

Аромати, Уханията на земните зодии

Трите зодии, за които ще поговорим днес са подвластни на елемента Земя. Те са изключително практични, пестеливи и изключително се осланят на логичното движение на нещата. Но също така са чувствителни, нежни и много добре знаят какво да поискат от живота и как да го получат.

Телец
Периодът на този знак е време за любов и възраждане. Подвластни са на Венера, символа на любовта. 
Представителките на зодията са же
нствени и енергични, възползват се от всички удоволствия в живота, отличават се с обаяние и женственост, притежават  непрестанна любов към красивите неща, цветове, рокли, изтънчената кухня, вина, козметика и парфюмерия.
Смели са трудолюбиви, способни са да се нагърбят с най-отговорните, тежки длъжности, но при условие, че не им бъде оказван натиск. В любовта са верни и се нуждаят от стабилност.
Мъжете, родени под знака на Телец умеят да откриват радостта във всяко нещо. Те буквално вземат неизчерпаемите си сили от Земята, притежават силен инстинкт и чувство за красота и хармония.
На ароматите за Телеца се присъщи сладките нотки, вплетени в тревни, флорални и плодови композиции, а също и свеж акорд  на бергамот, стимулиращ усещането за прекрасното и поощряващ склонността към спокойствие. Нотките на горски мъх помагат по-лесно да се приспособят съм всички промени, което прави Телците по-предприемчиви и активни.  
Като цяло, те отдават предпочитание именно на растителн
ите акорди. Единствената разлика от останалите знаци – гъстотата и наситеността на аромата.
Телецът цени парфюмите, които му придават желания статус и уважение, предпочита изисканите опаковки: Телецът е привлечен от големите флакони с ярко-червен или ярко-зелен кант. Освен това, звездите активно му препоръчват аромат  на върбинка да успокои страстите, както и уханията на жасмин, магнолия, звездовиден анасон и зюмбюл, лилии, балсамна хризантема, червени рози, шипка, лайка, копър, исоп, градински чай и палмароза.

Женски аромати: Yves Saint Laurent Baby Doll, L de Lolita Lempicka, Chanel Coco Mademoiselle, Givenchy Ange ou Demon, Laura, Hugo Woman
Мъжки аромати: Cacharel pour Homme, Rocabar Hermes, Baldessarini Ambre, Jil Sander Pure For Men


Дева
Покровителят й е Меркурий, който символизира хармонията между душата и тялото. Предствателите на този знак са потайни и рядко разкриват напълно душата си пред околните. По природа са подозрителни и не обичат промените. Те са умни, работоспособни и надеждни. Могат да бъдат последствени и скучни, но могат да бъдат велики мислители и гении. Индивидуалисти, чувствени и изтънчени, Девите обичат качествените неща. Те носят внимателно подбрани дрехи, които правят приятно впечатление.
В любовта, както и във всичко друго, те повече се опират на разума, отколкото на инстинктите. Девите много рядко се решават на безумни постъпки. И все пак, под външната студенина се крие огромна чувственост.
Девите винаги се стремят да съхранят имид
жа на интелектуални и културни личности, а ароматите играят огромна роля в това. Понякога те са привързани към определено ухание за дълго. Като представители на земната стихия те не остават равнодушни към цитрусовите и шипровите парфюми. Силните флорални аромати и екзотичните ухания са способни да ги настроят на романтична вълна, ако само усещането за реалност не вземе превес. Не пропускат и известни новости, ароматни масла, които в паметта им предизвикват образи с цветовете на магнолия или ванилов крем.
За Девите звездите са "резервирали" зюмбюл, лилия, върбинка, сандалово дърво, мента, смирна, риган, валериан, лимон.

Женски аромати: Masaki Matsushima Mintea, Escada Rock n Rio, Cerruti 1881 Eau D ete, Jennifer Lopez Miami Glow, Hugo Woman
Мъжки аромати: Salvador Dali Black Sun , Kenzo Kenzo Air Intense , Fcuk Him , Ted Lapidus Tl Pour Lui, Dune pour homme

Козирог
На този знак са присъщи чертите на периода на зимно спокойствие. Той е подвластен на Сатурн, символ на концентрация и добра работоспособност. Козирогът е потайна натура. Представителите на знака са търпеливи и честолюбиви. За развлечения си мислят само след постигането на поставените цели. Те са малко податливи на влияние, и никой, и нищо не може да ги отклони от избрания път.
Основните черти на Козиро
га са решимост, упорство и настойчивост. Основата на живота му – служба, кариера, награди, титли, медали, ранг, власт.
Хората, родени под знака на Козирог са твърди аналитици. В любовта Козирозите трудно се насилват да изрекат заветните думи, но зад външната студенина се крие страстна натура. Козирозите уверено  крачат в живота и са здраво стъпили на земята, но тайно се боят да не останат сами.
Козирогът притежава изтънчен вкус в сферата на ароматите и умее да ги използва не само като външен атрибут.  Малко консервативен по натура, той обича традиционно ухаещите съставки, познати му още от детските и младежките години. 
Парфюмите се прилагат внимателно, грижливо и в съответствие със ситуацията. 
Харесват му ухания с тютюнев аро
мата и такъв на кожа. Пленява го и аромата на жасмин.
Тръпчивият аромат на мъх, дървесина и лечебни билки стимулира работоспособността и влияе положително на умствената концентрация.
Звездите му предлагат красиви, скъпи парфюми, необикновени и възбуждащи с нокти на беладона, кипарис, индийски подправки, маточина,  анасон, джинджифил, лимонова трева, които помагат да се ободрят и да успокоят своята чувственост.

Женски аромати: Lacoste Pour Femme, Comme Des Garcons 2, Trussardi Jeans, Torrente L or De Torrente, YVS Opium, CK Obsession
Мъжки аромати: Christian Dior Parfum Eau Sauvage, Armand Basi Basi Homme, Dolce&Gabbana Light Blue Pour Homme, Loris Azzaro Chrome, CK Eternity for Men

Kozmetikata.comЛинкове

Парфюми