Аромати

Сексуалността на аромата

Доколко това е важно
  • 06.08.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Уханията могат да създават неповторима аура около всеки, в съчетание с изяществото на флакона, който има основната задача да подчертае стила и да радва окото. Понякога възникват затруднения при избора и използването на аромата и го избирате обикновено по това дали подхожда на стила и гардероба ви. Понякога в това има основание.

Обличането на парфюм може да влияе на избора. Флаконите се създават да представят образно аромата, а не
само да осигурят правилното му съхранение. При много колекционери вече се забелязва растяща мания за притежаване на дизайнерски шишенца.

Ароматът в никакъв случай не е маловажен за изграждането на сексуалната привлекателност.  В допълнение на това, обонянието може да се нарече един от най-лесните начини, които позволяват да се получи информация за партньора. Ако уханието му предизвиква възбуда, то той ви подхожда като сексуален партньор. 

Въпреки това, хората не отдават особено значение, като предпочитат да маскират естествения си мирис с използването на дезодоранти и парфюми, хората не разбират, че прикриването на естествения аромат със силно мускусно, фруктово или друго ухание, по- скоро може да провалят всичко.

Дори се случва так, че при търсенето на сексуални удоволствия, уханията стават па-важни дори от външния вид. Естествено, тук не говорим за заклеймяването на дезодорантите, просто е добре да подберем вариант, който не притъпява, а подчертава естественото ухание и така дава възможност на околните да го оценят по достойнство и да му се насладят.

Как така ароматът може да окаже толкова силно възбуждащо действие? Независимо от липсата на точен отговор на този въпрос, причината е, че повечето от процесите, протичат на подсъзнателно ниво, което води до сложността на анализирането им, но все пак е възможно да се каже обонянието е тясно свързано с емоциите, настроението, сексуалността, паметта и  удоволствието. Само един дъх може да бъде инициатор за появата на бурни емоции, спомени и мисли. Едно вдишване може да е достатъчно да предизвика буря от емоции, спомени и мисли. 

Уханието е помощник не само на търсещите удоволствие, както са доказали учените, че естествения аромат влияе на това, да се възпроизведе здраво потомство.

Под "здраво" тук се има предвид, че детето ще притежава най-добрия възможен имунитет благодарение на родителските гени.
Като се ръководи от уханието жената търси партньор с определени гени, известен като основен комплекс на хистосъвместимост. Разликата в този комплекс на мъжа и жената влияе на здравето на детето. В търсене на потенциални сигнали те могат да "обработват" аромата на женското тяло, когато в него настъпи период на овулация. Както и външния вид, в определените фази на цикъла, естественото женско ухание е по-привлекателно.

Kozmetikata.comЛинкове

Парфюми