Аромати

Малки хитрости за нанасянето на аромати

  • 16.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Малки хитрости за нанасянето на аромати

Аромати, Малки хитрости за нанасянето на аромати

Аромати, Малки хитрости за нанасянето на аромати

Аромати, Малки хитрости за нанасянето на аромати

Аромати, Малки хитрости за нанасянето на аромати

Аромати, Малки хитрости за нанасянето на аромати

Един от най-популярните специалисти в областта на козметичната индустрия е американката Есте Лаудър, която определя парфюмите като "невидимата козметика". Както и при всяка козметика, трябва умение ароматите да се ползват правилно.

Как? ... Ето няколко простички хитрости:

Хитрост първа

Никога не нанасяйте аромат върху нечисто тяло. Само след душ (или вана – кой както обича, и може) кожата отразява и попива аромата, точно както слънчевата светлина. 

Хитрост втора

Нанесете от парфюма 2-3 капки на местата, където има вени. Кожата на тези места е най-топла, и нейната топли изцяло "разгръща" аромата. Това са вътрешните страни на китките, свивките на лактите, тези на колената и между гърдите, както и на сънната артерия на врата. Още едно място – зад ушите, при корените на косата: там най-продължително се запазва аромата. Ако на флакона няма дозатор, то не е добре да пръсвате директно от него върху кожата. Достатъчно е да нанесете с върха на пръста няколко капки.

И в никакъв случай не втривайте в кожата парфюм – ароматът може да ви "нарани"!

Хитрост трета


Ако освежавате дрехите с помощта на парфюмите, то по-хармонично те се проявяват върху тъкани от естествени влакна (вълна, памук, коприна, лен). Във вълнените и кожените вещи уханията се съхраняват, както в трезор, с години. Но ароматите могат да оставят петна по тъканите, а вълната и кожата да се обезцветят. Затова е необходимо да парфюмирате дрехата от вътрешната старана.

Хитрост четвърта

Днес устойчивостта не е на мода. За един ден може да смените различни по сила и звучене аромати. Сутрин и през деня аромата не трябва да е прекалено силен, по-скоро лек и нежен.

Вечер, след взимането на душ, може да нанесете ухание с по-наситени акорди, загадъчно, такъв, който ще звучи съвсем самостоятелно. Затова и производителни изчисляват и залагат устойчивост на аромата не повече от 4 до 6 часа. При вечерните и класическите аромати тя е малко по-продължителна, отколкото при дневните.

Според издържливостта си, парфюмите се разделят на четири основни категории – парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода и одеколон.

Хитрост пета

Съхранението на уханията е препоръчително да става на тъмно място, в кутия и със затворена капачка. Тогава изпарението на спирта и окислението на парфюма при контакта с кислорода се случва значително по-бавно.

Хитрост шеста

Старайте се да се смесвате различни групи аромати (дървесни и цветни, пикантни и сладникави, например). Най-добре е ако дезодорантът и парфюмът са от една група (лидерите в парфюмерийната индустрия пускат цели серии с едно название, в които влизат парфюм, тоалетна вода, кремове, тоници и дезодоранти...). Ако това обаче се окаже не възможно, изберете дезодорант с много слаб аромат или без ароматна композиция.

И накрая. Всичко хубаво е с мярка. Даже най-изисканите и скъпи парфюми стават непоносими за околните, ако ще се окъпали в тях!!!


Линкове

Парфюми