Аромати

Ароматите на живота

Трета част Р - Я
  • 09.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Ароматите на живота

Аромати, Ароматите на живота

Аромати, Ароматите на живота

Аромати, Ароматите на живота

Аромати, Ароматите на живота

Респектиращата
В този случай вземете под внимание възрастта (по-зряла от 40), уверена в себе си, с плавни движения, които се получават само от натрупания жизнен опит. Специално за Респектиращата жена са създадени L'Interdit (Givenchy), но прекрасен подарък могат да станати и Sonia Rykiel (Sonia Rykiel) и 24, Faubourg (Hermes).

Сантименталната
Тя може да се разплаче при умилителния вид на малко котенце или дете в реклама, знаейки наизуст всички филми с участието на Мег Райън, Сандра Бълок и Джулия Робъртс. Хепиендът и любовта до гроб, по нейно мнение, са просто задължителни не само в литературата и киното, но и в живота. На Сантименталната жена са посветени Sui Love (Anna Sui), Emotion (Laura Biagiotti) и Escada Sentiment (Escada).

Тайнствената
Тази жена е интроверт, и трябва да се положат куп усилия, за да може света й да се превърне отчасти и във ваш. Тайнствената не разкрива своите тайни на първата среща и не ползва традиционните методи за съблазняване, като въпреки това знае как и истински да ви заинтригува. На нея й отиват сложни и лек абстрактни аромати, например, BLV Absolute (Bvlgari Parfums), Intrusion (Oscar de la Renta) и Secret Intention (Guerlain).

Ученолюбивата
Тук всичко е ясно – основното е да не я състарявате с прекалено дамски композиции, но в същото време да я зарадвате с нещо, което ще се харесва на приятелките й - Green Tea Iced (Elizabeth Arden), T Girl (Tommy Hilfiger) или I love Dior (Christian Dior).

Хищната

Хищната жена има много общо с жената-вамп, за това може да използвате и нейните аромати. Впрочем, Хищната е жадна не само за вниманието на мъжете, но жадува не по-малко страстно и за успеха и богатството. На нея идеално й подхождат и Profumo (Roberto Cavalli) и Hugo Deep Red (Hugo Boss).

Щедрата
Тази жена никога не пести изразяването на признателност или любов и винаги прави подаръци, които може и да не са й по джоба. Тя го прави искрено и никога не съжалява за това. Погъделийчкайте Щедрата, като й намекнете, че има златно сърце, с помощта на L'or de Torrente (Torrente), Valentino Gold (Valentino) или Gaultier Fragile New (Jean Paul Gaultier).

Целеустремената
На нея й подхождат всички аромати, които препоръчваме за Деловата, а също и доста по-динамичния DKNY Energy for women (Donna Karan).

Чувствената
Повечето мъже полудяват по такава жена, а жените, в зависимост от това, колко са уверени в себе си, или й се възхищават и искат да приличат на нея, или тихо (а може и съвсем явно) да й завиждат. Самата Чувствена жена предполага (а понякога знае) за своята сексуална привлекателност, но не винаги я подчертава. Парфюмеристите, въпреки това, възпяват Чувствената, и то напълно заслужено подарък за такава жена може да бъде  Eau Torride (Givenchy), Sensi (Giorgio Armani) или Desnuda (Ungaro).

Южнячката
Имаме предвид определен тип външност, с който се съчетават топлите и сексапилни аромати. Екзотичната красота на Южнячката прекрасно се допълва от ароматите на Чувствената, а също и  с Glow (J.Lo), Serge Lutens Arabie (Serge Lutens) и Mira-Bai (Chopard).

Kozmetikata.comЛинкове

Парфюми