Аромати

Животът в аромати...

Втора част И - П
  • 02.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Животът в аромати...

Аромати, Животът в аромати...

Аромати, Животът в аромати...

Аромати, Животът в аромати...

Аромати, Животът в аромати...

Аромати, Животът в аромати...

Аромати, Животът в аромати...

Импулсивната
Емоционална особа, която често се вслушва в това, което диктува собственото й сърце, въпреки повелите на разума. Не се бои да прави грешки и бързо забравя неудачите. Импулсивната жена може да си купи аромат заради красивата опаковка или забавния флакон, без дори да го помиреше (и да остане на червено до следваща заплата или стипендия). Обърнете внимание на оригиналността на дизайна, и успеха ви е почти изцяло гарантиран: Deci-Dela (Nina Ricci), Just Me (Montana) и Iceberg Effusion (Iceberg).

Кокетната
В обкръжението ви сигурно присъстват най-малко няколко, и независимо от възрастта си, професията и външността, всяка от тях притежава безобидната страст да се хареса на всички. - на продавачите по магазините и таксиметровите шофьори, на началниците, на колегите. Нейното оръжие е щедростта на комплименти и усмивката, която е ефектно съпроводена от пърхането на мигли. Грижата за себе си, Кокетката смята за свой граждански дълг и ревностно го изпълнява. Предпочита утринно-женствени, но достатъчно леки аромати с плодови нотки, такива като Too Much… (Guerlain), Flirt (Prescriptives co.) и Oscar Tropical (Oscar de la Renta).

Лакомницата
Прелестно създание, което не може да си представи живота си без крем-брюле, тирамису или сладолед, бабините сладки, понички и торти... И без суфле, парфе и още подобни мусове. Тя не винаги е добра домакиня и даже далеч не винаги хапва своите любими ястия (защото не може да не следи за фигурата си!), но е лесно да я разпознаеш. Само при споменаването на думичката "шоколад" тихичко въздъхва, във всеки ресторант или кафе може с часове да изучава менюто с десерти и да обсъжда вкуса на еклера, на който наскоро се насладила.
На Лакомницата са посветени ароматите, които възпяват света на вкусовете: Angel Innocent (Thierry Mugler), Lolita Lempicka Eau de Toilette (Cofidec) и Sexy Graffiti (Escada).

Модната
Обсебена от дизайнери и модни списания, без затруднение ще ви разкаже последните тенденции от всички pret-a-porter и haute couture колекции. Немислимо е и седмица да остане без ново попълнение в гардероба, дори с най-незначителния аксесоар, а няколко пъти в годината по цял ден посвещава единствено на шопинг. Към ароматите се отнася точно, както и към останалите допълнения – те трябва да са достатъчно нови и ултрамодерни, и заедно с това е желателно, никой от тях да не е придобивка на колежка или приятелка. Ето няколко подходящи за нея предложения: My Couture (Givenchy), Marc Jacobs (Marc Jacobs) или Dior Addict (Christian Dior).

Непредсказуемата
Никога не може и да предположиш какво можеш да очакваш от еня. Днес чете Куелю, на следващия ден прелиства Биография на Кенеди. Може да обяви пред всички, че минава на специална диета и след два дни да ви покани на по хамбургер. За Непредсказуемата е добре да подберете аромат хамелеон, точно, както е променлива и същността й: Bazar (Christian Lacroix), Histoire D'eau (Patrick Mauboussin) или наименувания за нея Contradiction (Calvin Klein).

Общителната
Тази жена не може да си представи живота си без приятели, които има не само от детството, но и през целия живот. Без мобилния си, който не спира да звъни е все едно не е облечена. При Общителната жена всички излизания и срещи са прилежно записани, за да може редовно да се вижда с всички свои познати. Даже незначителен шопинг не прави сама.  Общителната не обича прекалено индивидуалните,  клонящи към странност аромати, за това най-добре би се чувствала в уханен блокбастър като: Coco Mademoiselle (Chanel), J'adore (Christian Dior) или Parfum D'ete (Kenzo Parfums).

"Парфюманка"

Ако на такава жена се купува парфюм, без предварителното й одобрение, си е наистина неблагодарна работа. Тя е прекалено добре запозната с разнообразието и ясно знае, какво й харесва и какво въобще не й подхожда. Тя не смята, че всеки парфюм е хубаво, още по-малко качествен - "Парфюманката" има цял списък с такива "неприятни" ухания. Но и тук има изход – просто трябва да откриете рядък и ценен аромат, който даже и да се не й се понрави, ще бъде оценен като достойно попълнение в колекцията й. Истинската "Парфюманка" ще оцени Bois des Iles (Chanel), Serge Lutens Douce Amere (Serge Lutens) или Eau du Soir (Sisley).

Следва продължение...

Kozmetikata.com


Линкове

Парфюми