Аромати

Животът в аромати от А до Я

Първа част А -З
  • 25.06.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Животът в аромати от А до Я

Активната жена

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Бременната жена

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Вамп

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Гурме жената

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Деловата жена

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Естествената жена

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Екстравагантната жена

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Жизнерадостната жена

Аромати, Животът в аромати от А до Я

Звездната жена

Разнообразието на женски аромати, които се предлагат в момента на пазара, могат да предизвикат объркване у всеки.

Ако през 1981 г. в продажба са пуснати 29 "гръмки" аромата, то през 2002 г. тази цифра вече надвишава сто!

Основно при избора на парфюм е да се замислите за характера, начина на живот и навиците на човека, за който подбирате аромат. След това подберете две или три основни определения за нея, които ще ви предложим в следващите няколко статии.
Изучете предложените аромати и се спрете на един от тях.

Активната
Сутрин започва с гимнастика или бягане, след работа посещава и занятия по йога. Лятото не излиза от водата, зимата не слиза от ските. Постоянно агитира приятелите си – да поиграят тенис, да поплуват, да се попързалят, да изправят фигурата с Пилатес... Активната жена  бавно и полека привлича към своя здравословен начин на живот и цялото свое обкръжение.
На такава жена подхождат прекрасно леки и освежаващи аромати - Aquawoman (Rochas), Versus Time for Energy (Gianni Versace) и 212 On Ice (Carolina Herrera).

Бременната
Отначало се замислете, дали изобщо да подарявате на бременна жена нов парфюм, защото много често през тези девет месеца жената е особено чувствителна към всякакви силни миризми. От друга страна, ако няма непоносимост, то поднасяйки й нов аромат, може да подчертаете, че тя е същата истинска жена, каквато е била и преди бременността. Тоест не само бъдеща майка, но и нежно създание, което се радва на подобни дребни но съществени жестове на внимание. Най-добре е да се спрете на нежните и спокойни аромати, които придават очарование на новото й състояние. Подходящи са Shiseido Relaxing (Shiseido), Petits et Mamans (Bvlgari Parfums) и NOA Cacharel (Cacharel).

Вамп
Добре познати от книгите и филмите, този тип жени се срещат и в реалния живот. Те превъзходно осъзнават собствената си привлекателност и умело я използват. Като с това поставят колкото се може повече мъже на колене, което е и тяхна основна цел. А за това допълнително ще им помогнат Nu (Yves Saint Laurent), Gucci Eau de Parfum (Gucci Parfums) и Deep Night Ghost (Ghost).

Гурме - жената
Получава максимално удоволствие от всичко – от храненето в ресторант (но не какъв да е), от мъжете (но не какви да е), от почивката в Испания или от съботната среща с приятели – това са девизите на Гурме жената, най-доброто от най-доброто. Тя прекрасно разбира, че по света има не малко лоши неща в живота, но съвършено съзнателно игнорира всичко неприятно и избягва всяко съприкосновение с тях, когато това е възможно. За да й е по-лесно да открие източник на наслада, може да й подарите Pleasure Intense (Estee Lauder), Versus Time for Pleasure (Gianni Versace) или Oui! (Lancome).

Деловата
Може понякога да е доста строга и даже недостъпна, но това е само, защото в живота й има много ангажименти. Деловата жена или вече е постигнала много, или със завидни темпове се движи към успеха. Наясно е, че привлекателният външен вид е важен за изграждането на кариера, но се бои да не приета несериозно, ако отделя прекалено голямо внимание на това. Ароматът на Деловата трябва да бъде достатъчно неутрален, подходящ за работна среда, но ефективно подчертаващ нейните качества. Примери за това са Manifesto (Isabella Rosselini), Chic (Carolina Herrera) и Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Parfums).

Естествената
Женските списания напълно игнорират този тип (сигурно защото представителките на този тип никога не ги купуват), но пък той е доста многочислен. Естествената жена не следва модата сляпо, тя носи това, което й е комфортно. Тя не само не се интересува какво прави ботокса, и няма идея какво е таласотерапия, но и даже едва ли е ползвала и бронзанти някога. Това изобщо не означава, че Естествената жена е равнодушна към света на прекрасното, просто тя вижда красотата във всичко природно. Въпреки, че се прехласва по всичко натурално, тя няма да откаже присъствието на аромати като Truth Lush (Calvin Klein), O de Lancome (Lancome), Aqua Allegoria Herba Fresca (Guerlain).

Екстравагантната
Екстравагантната жена не обича да подражава, да прилича на някога, не обича баналните и традиционни решения. Винаги се придържа към своя необичаен стил – и в общуването, и в облеклото и в действията. Не обича скучните аромати, за това Екстравагантната жена трябва да подарите Presence D'une femme (Mont Blanc), Fendi Theorema (Fendi) или Cristobal (Cristobal Balensiaga).

Жизнерадостната
Ако имате късмет, и избирате подарък за Жизнерадостната жена, то не си заслужава да се притеснявате – дори и от най-киселия лимон (това е неподходящ аромат) тази жена ще направи вкусна и прохладна лимона да, и всичко ще бъде наред. Заедно с нея, няма как да се чувствате различно от добре, с вечния й оптимизъм и  прекрасно настроение. Всъщност съществуват аромати, създадени точно за Жизнерадостната жена - Clinique Happy Heart (Clinique), Grain de Folie (Parfums Gres) и Oblique Play (Givenchy).

Звездната
Даже ако снимките й не блестят на кориците на списанията, то един поглед е достатъчен да ви убеди, че пред вас стои Звездната жена. Тя е наясно какво впечатление предизвиква у хората, като знае своята цена и върви през живота с непоколебимо чувство за собствено достойнство. Няма нужда дори да ви напомня, че се нуждае единствено и само от най-доброто, вие и така си го знаете. И можете да й го поднесете с ароматите на Serge Lutens Sa Majeste la Rose (Serge Lutens), Absolu (Rochas) или Angel (Thierry Mugler).

Следва продължение...

Kozmetikata.com


Линкове

Парфюми