Аромати

Аромат за спомени

  • 11.06.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Аромат за спомени

Аромати, Аромат за спомени

Аромати, Аромат за спомени

Аромати, Аромат за спомени

Те са загадъчно и вълнуващи, престижни и желани. Ароматите служат за символ на разкоша и признак на добър вкус. И всяка жена, която се стреми да създаде свой неповторим образ, да подчертае своята индивидуалност, изисканост, им отдава важно значение.

Във всички времена хората с трепет са се отнасяли към благоуханията. И винаги са ги ценели изключително високо. На тях са се наслаждавали, възкресявали в храмовете и светилищата, и след хиляди години човечеството продължава да храни специално отношение към тях.

Древните маи са носили на коланите си множество малки кутийки със "спомени", в които съхранявали ароматни вещества.
И когато човек иска да запомни някое важно събитие в живота си или да съхрани в паметта си спомена за щастливи дни, той поднася към носа си малка ароматна кутийка.

Много години по-късно, когато иска да си спомни красотата на залеза на слънцето, видян в детството, или насладата от първата любовна утрин, той отваря кутийката, вдишва аромата и спомените от отминалото време се връщат.

Ароматите ...  може би това е нещо, което ни връща в детството, младостта и въобще в нашите щастливи моменти.

Ароматът може повече от всичко да е и чувствен дразнител, който надига вълна от усещания. Той създава настроение, пренасяйки ни в далечни екзотични страни и предизвиква спомени за отдавна забравени любови, за смях или нещо приятно.

Именно тази сила създава настроени, предизвиква спомени и чувства, които така изкусно се пробуждат, когато ползваме парфюм и прави аромата силно изразно средство.

Kozmetikata.com


Линкове

Парфюми