Аромати

Едничка фрезия или цял букет

  • 19.04.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Аромати, Едничка фрезия или цял букет

Каква е първата асоциация, която правите, когато стане дума за свежест? И още по-конкретно пролетна свежест... Ако е свързана с цветя, то смятаме, че едно от пролетните, които държи първото място и като парфюмерийна съставка е фрезията.
Ако по улицата минете покрай магазинче за цветя и там има поставени фрезии, едва ли някой може да обърка техния невероятно свеж аромат.


Фрезията
Тя носи посланието на младост, свежест, свобода, и наред с това на елегантност, знатност и изтънченост. Уханието им, едновременно нежно и силно, ги прави бързо много популярни, макар че едва в края на ХІХ в. (1880 г.) са пренесени от Южна Африка в Европа.

Носи името на немския ботаник и лекар Friedrich Heinrich Theodor Freese (1795-1876). Казват, че това са любимите цветя на Елена Рьорих, която свързвала уханието им с присъствието на божественото в земния живот. За разлика от повечето други цветя, най-силно ухаят не белите фрезии, а розовите и червените.


А ако сте негови истински ценители ще ви направим няколко неустоими предложения, с които той да е неотлъчно с вас.


За нея

Lancome Miracle

Екзотични плодове и чисто ухание на фрезия се съчетават, за да оформят свежите връхни нотки. Сърцевината е уловила енергията на магнолия и жасмин. Топъл, фин шлейф от амбра в основата ви обвива със загадъчност.  Връхни нотки: екзотични плодове – фрезия. Сърцеви нотки: магнолия - жасмин - мандарина – пипер.


Escada Signature

Escada Signature е въплъщение на класически разкош. Върховни нотки: бергамонт, италиански лимон, черно френско грозде, пъпеш, фрезия, зелени листа, морски бриз
Сърдечни нотки: цвят от портокал, жасмин, магнолия, метличина, момина сълза, роза, краставица.
Базови нотки: сандалово дърво, ирис, пачули, нектарина, амбра, ванилия, мускус


Cindy Crawford Feminine

Това е втория парфюм на топмодела Cindy Crawford, съчетаващ плодови, дървесни и цветни ухания - Cindy Crawford Feminine. Откриващите връхни нотки на аромата съединяват сочната свежест на бергамот и ябълка с лек пикантен привкус на черен пипер. Сърцевината е прозрачен и нежен букет от фрезия, гардения и жасмин. Основата комбинира благородния дъх на сандалово и червено дърво с амбра. Модерна и елегантна композиция с универсално звучене.


За него


Blue Jeans Men

Blue Jeans за мъже Versace Blue Jeans за мъже на Versace e остър, чувствен аромат, създаден за мъжа със силен характер, стремящ се да се утвърди в своята роля. Подходящ за ежедневието. Връхни нотки: бергамот, цитрус и лимон. Сърдечни нотки: фрезия, пачули и ветивер. Базисни нотки: сандалово дърво, дъб и кедър.


Hugo Boss Energise за мъже 

Hugo Boss  Energise е с аромат на свежи плодове и контрастни подправки и дървесни нотки. Това е парфюмът за истинските мъже, които обичат силните усещания. Комбинира пъпеш, черен пипер, кориандър, фрезия, сандалово дърво, кожа.


Aqua Di Gio за мъже

Aqua di Giо Pour Homme е с живо и плътно ухание, умела комбинация на горчиви и сладки нотки.  Основата на този аромат е мускатово-дървесна, с лек превес на кедър.  Сърцевината е тревисто-цветна - зюмбюл, жасмин, фрезия.  Връхните нюанси на цитруси и морски бриз подсилват усещането за чистота и свежест. Притежава изчистената елегантност и лекота на дизайна на Армани.

Kozmetikata.com