Аромати

Парфюм и парфюмно масло

Аромати, Парфюм и парфюмно масло

Парфюмерията заема огромен дял от козметичния пазар и не случайно, нейните продукти са любима необходимост за хиляди хора. А знаете ли всички подробности за любимия си аромат? Всъщност, колкото повече знаете, толкова по-лесно ще откривате ароматите, които хармонират на вашата личност.

Една от най-често срещаните грешки е смесването на понятията парфюм и парфюмно масло.

Парфюмът представлява смес от алкохол и концентрирано масло и така той бива бутилиран и презентиран пред крайния клиент. Начина, по който парфюмът се разработва, създава и предлага е коренно различен от този при парфюмното масло.

Всички знаем какво е парфюм, а какво е парфюмно масло? Парфюмното масло се произвежда от ароматно или друго масло. Това го прави неговия аромат наситен и "истински". Парфюмното масло има повече от 10 пъти по-висока концентрация от парфюма.

А имайки толкова висока концентряция, парфюмното масло има и значително по-висока трайност.

Докато парфюмите съдържат алкохол като допълнителен аромат, парфюмните масла съдържат друг вид основни масла като такова от жожоба или от гроздови семена.

Алкохолът в парфюмите се изпарява постепенно, което води до промяна в аромата с течение на времето. А при парфюмните масла това не се случва – ароматът е един и същ и значително по-дълготраен.

Начинът, по който се използват парфюмите и парфюмните масла също е различен. Парфюмът се използва върху определени зони от тялото – зад ушите, на врата, свивката на лактите и коленете...

Парфюмните масла не се използват директно върху кожата, те са част от сапуните и ароматизаторите за тяло.

Всъщност най-драстичната разлика между парфюма и парфюмното масло е в цената. Както знаете, парфюмите могат да бъдат много скъпи и това зависи от сложния процес на създаване, произвеждане и дистрибутиране. От друга страна, парфюмното масло може да бъде дори евтино – опаковането е значително по-лесно и не толкова претенциозно.

Kozmetikata.com

Сайт за маркова парфюмерия https://parfium.bg