Аромати

Аромати за Лека нощ

  • 30.03.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Аромати за Лека нощ

Аромати, Аромати за Лека нощ

Аромати, Аромати за Лека нощ

Бесънието било то от стресова ситуация, медицински проблем или смяна на сезоните, засяга всички възрасти. А преживяването му е изключително неприятно. Освен чашата мляко преди сън, срещу безсънието можем да се борим и с някои аромати.

Има комбинации от етерични масла, които въздействат на психическото напрежение и отпускат тялото и ума. Те могат да се прилагат под формата на масаж върху тялото, топла ароматна вана или ароматна възглавничка.

"Лека нощ" аромати може да си направите и сами. Внимавайте обаче с концентрациите на ароматните масла, защото ако се прекали с някои от тях може да се получи обратен ефект – безсъние, главоболие и световъртеж. За да се избегнат подобни проблеми използвайте готови продукти.

Най-популярните аромати, които действат благоприятно върху съня
Лавандула
Този аромат има успокояващ ефект. Тя намалява тревожността, помага на човек да се отпусне и подобрява съня.
Лайка
Има изключително лек, флорален аромат. Внушава спокойствие и предразполага към релакс.
Бергамот
Действа отпускащо.
Риган
Маслото от риган действа успокояващо на мускулите и ставите. Идеално за релаксиращ масаж.

Може да пробвате да някое от маслата, като го затоплите между ръцете си и приложете на тялото си, докато правите самомасаж за Лека нощ. Вижте как.

Арома вана
Разтворете в чаша мляко 10 капки от гореспоменатите етерични масла. Добавете сместа към топлата си вана преди лягане и престойте в нея минимум 20 минути.

Ароматна Билкова Възглавничка за Сън

Съдържа натурални билки: лавандула, лайка, хмел, корен валериана.
Поставя се близо до главата, около възглавницата за сън. Така цяла нощ ще усещате ароматите, които ще ви успокояват. Използва се при безсъние и неспокоен сън.

Kozmetikata.com