Аксесоари

Бижу за бала

  • 13.05.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Аксесоари, Бижу за бала

Аксесоари, Бижу за бала

Аксесоари, Бижу за бала

Аксесоари, Бижу за бала

Аксесоари, Бижу за бала

Индивидуалността на всяка дама сякаш не е завършена без бижу. Когато ни предстои официална вечеря, важна годишнина или абитуриентски бал, макар бижуто да не е първото, което купуваме, без него събитието няма да мине.

От както свят светува бижута има и те продължават да вълнуват хората. Признак да сила, социално положение, амулет или допълнение към тоалета, макар бижутата да сменят значението си, те не губят своя смисъл – да подчертават, да допълват да изразяват притежателя си.

С какво да допълним официалния тоалет?
Колие
Колието е основен аксесоар. Най-важното при изборът му е той да бъде съобразен с диколтето на дрехата, с която ще се носи. Рокли с квадратни, остри или заоблени деколтета, висока яка или тип "прегърни ме", с презрамки или без, важно е да помислим за дължината, цвета и формата на бижуто. Мъниста и висулки са подходящи за квадратни диколтета. Колие с "V"-образна форма е за остри деколтета. Колиета с асиметрична форма - за кръгли и дъбоки деколтета или за рокли с голи рамене. Наниз от няколко реда перли или маниста - за рокли с голи рамене и бюстиета.

Стандартно правило е да изберете дължина на колието най-малко с 2 степени над дължината на обиколката на шията. Добре е да знаете, че колиета, плътни и по врата, създават контраст и смекчават острият ъгъл на брадичката. По-късите колиета ще привлекат вниманието към лицето, по-дълги вериги ще се наблегнат на бюста.

На снимката - колие "Falling Rose" е със запленяващ блясък от изумителния розов кристал и първокачествените Swarovski ® Elements кристали на австрийската марка Оliver Weber. Изработено е по модерна и новаторска технология.
Още колиета

Обеци
Изборът на обици е добре да се направи в зависимост от формата на лицето, тъй като този аксесоар най-силно влияе на излъчването ни. Висящи или такива с люлеещи се елементи помагат за издължаване на лицето. За лица с квадратна форма са подходящи обици тип капка. Избирайте къси или обли обици, за да контрастират на издълженото Ви лице. Висящи, но не твърде дълги обици са за дами с овална форма на лицето.

На снимката - обеци "Pear" са инкрустирани с кристали в цвят топаз Swarovski ® Elements. Изработени са от метал - бижутерийна сплав със златно покритие.
Още обеци

Брошка
Тя е онзи аксесоар, с който ще разнообразите и най-скучната рокля. През последните години брошките незаслужено бяха пренебрегнати. За бал може да изберете такова бижу от скъпоценни камъни, метал или дори от плат. Обърнете внимание на посланието, което носи вашата брошка.

Според психолози най-привлекателни са хората, носещи кръгли брошки. Те били дружалюбни. Ъгловите форми на брошките, говори, че притежателят им има труден характер. Брошки с камъни пък носели властните натури.
Твърде големите брошки не са подходящи за бол, тъй като привлечат вниманието към себе си и тоалетът остава на заден план.

На снимката - брошка "Rose" - невероятно позлатено бижу с изчистени кристали Swarovski ® Elements. Красиво допълнение към Вашата дреха, което очарова и създава усещане за елегантност и стил.
Още брошки

Гривна
Тя не е задължителна, но хармонично завършва общата визия, когато е в комплект с колието и обеците. Не слагайте гривна, само защото ви харесва, която да е коренно различна от останалите ви бижута.

На снимката - гривна Шамбала с естествени камъни: седеф, яспис, хематит. Сърцето е изработено от седеф с инкрустиран кристал. Този вид гривни тръгват от Тибет и стигат до холивудските звезди. През последните няколко години се превърнаха в модно украшение, което носят милиони хора по цял свят. Вярва се, че носят късмет, здраве, благоденствие и душевен мир.
Още гривни

Пръстен
Най-подходящ пръстен за бала е този с кристал. В зависимост от останалите бижута може да се спрете и на пръстени с перли или цветни камъни, съчетани подходящо с цвета на роклята.
На снимката пръстенът "Horizon" - lt.Sapphire е инкрустиран със сини кристали Swarovski ® Elements и е с родиево покритие.
Още пръстени

Kozmetikata.com