Аксесоари

Аксесоари и бижута в годината на Плъха

  • 06.01.2008
  • Автор: Десислава Давидова
Аксесоари, Аксесоари и бижута в годината на Плъха

Аксесоари, Аксесоари и бижута в годината на Плъха

Посрещнахме 2008г. изпълнени с надежда за по-добро, за повече успехи и късмет. Поемаме с нови сили предизвикателството на една високосна година, каквато е настоящата.

Според поверието в периода на такава година се носят бижута от сребро и е подходяща за сключване на граждански брак, защото се смята за хармонична.

А според китайския хороскоп сме освен всичко останало и в годината на Плъха, който е известен в будизма с трудолюбието и мъдростта си. В източния календар това животно се свързва с благополучие и успехи, откъдето се предполага, че настоящата година ще е спорна и успешна!

И за да ни върви е добре да се спазят някои ритуали, както по отношение на бижутата, които носим, така и с какво се храним и слагаме на трапезата. Аксесоари с лика на жаба, според китайската митология носи пари и щастие, разбира се хубаво е да са от сребро. На масата е добре да има повече зърнени храни и сирена. Астролозите съветват дрехите ни да са в сребристи, сиви и бели тонове. През тази година е позволено да се подаряват дори пари!

В дома е хубаво да украсим със сувенири на мишки и плъхове, които да пазят домашното огнище от зло и да носят късмет и успехи. А нищо не ви пречи да се сдобиете с нов домашен любимец – плъх или хамстер, а може и мишле.

Казват, че ако поставите в кухнята отворен плик с морска сол, това ще отнема отрицателната енергия, която влиза в дома, а сувенир на жаба вещае благоденствие.

Доколко е истина всичко това никой не знае, но какво пречи да опитаме нещо, което не би ни навредило?!

Ако до сега сме носили златни пръстени, гривни и колиета, то сега е момента да ги заменим изцяло със сребърни такива. В случай, че не искате да се разделяте с досегашните си аксесоари, тогава си закупете поне едно сребърно бижу, което да носите редом със златните.

Нека не забравяме, че това са стогодишни традиции, но спазването им е въпрос на личен избор.

Kozmetikata.com ви пожелава спорна нова 2008г.


 

От: Десислава Давидова