Аксесоари

Игла - да, но не за шиене

Аксесоари, Игла - да, но не за шиене

Аксесоари, Игла - да, но не за шиене

Аксесоари, Игла - да, но не за шиене

До сега свързвахме асоциативно понятието "игла" с шиене и бродиране, но освен тези за шиене съществуват и много други игли, било то за вратовръзка, като брошка, украшение или просто аксесоар. По вид и форма са най-различни...

Наясно сме, че мъжете носят игли за вратовръзка, което е освен красиво и доста практично, но напоследък отново стана модно и жените да носят вратовръзки, което налага тези малки бижута да биват изработени в не до там изчистен вариант т.е., иглите вече придобиват друго измерение - ако до сега на тях се е гледало като на практичен аксесоар, то сега, носен от дамите, веднага се превръща в моден такъв и налага неговото леко видоизменение, добавят се камъчета, висулки, с други думи май замества брошката, но какво пък толкова... красотата преди всичко.

До тук добре, ясно е едно – модно ли е жената го носи, но за мъжа това е удобен и практичен аксесоар, чиято поява се губи назад в годините. За това е малко спорен въпроса актуални ли са иглите в момента за мъжкото съсловие.

Каквото и да казват модните критици, истината е, че един делови мъж, носил в по-голямата част от времето си костюм и е свикнал със спретнатия си вид, едва ли би се отказал от носенето на игла. Практичният навик, бих го нарекла аз, е предпочитан от мъжа независимо от модните тенденции в момента, щом е удобно и практично ще бъде носено винаги от него.

Изводът е, че съчетан с модерно сако и риза, няма да е фатално да се сложи не до там актуалния (според модните критици) аксесоар, така че мъже носете смело това, което харесвате и което не нарушава собствените ви правила и оставете на жените да се притесняват и прехласват по модните тенденции, все пак и мнението на критиците трябва да има кой да слуша, чува и следва неотлъчно... Въпрос на избор...


 

Автор: Десислава Давидова