За Устната хигиена

Морска сол за зъбите

  • 28.07.2017
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Морска сол за зъбите

Морската сол е чудесен помощник в грижата за здравето на зъбите и венците. Богата е на калций, магнезий, силиций, фосфор, натрий, желязо и много други микроелементи и минерали.

Тя се препоръчва за укрепване на венците, предпазва от образуването на зъбен камък и плака, предотвратява лошия дъх, има избелващи свойства. Морската сол е богата и на йод, има антибактериални свойства и помага за неутрализиране на киселини в устата.

Стара бабина рецепта за избелване на зъбите е да потопите четката за зъби в морска сол и с леки кръгови движения да ги търкате, така че да не издраскате емайла, да изтъркате зъбите си.

Козметика за уста с морска сол
Био паста за зъби и уста с морска сол от Gamarde
Препоръчва се за чувствителни и възпалени венци. Обогатена е с органични етерични масла. Нежно почиства зъбите, предпазва ги от натрупване на плака и придава свежест. Може да се използва като паста за зъби и уста, за лечение на венците при пръстов масаж и като разтвор за уста при разреждането й с малко количество вода.

Паста за зъби против зъбен камък Био от CATTIER
Пастата за зъби DENTARGILE Anti-tartre усилва емайла на зъбите, спомага за премахване на зъбната плака и предпазва от образуване на зъбен камък, благодарение на нейната формула, обогатена с глина с комплексен минерален състав и с етерично масло от анасон, ценено заради неговите антисептични и антигъбични свойства. Морската сол, богата на олигоелементи, подобрява тонуса на венците.

Kozmetikata.com