Естетична хирургия

Лифтинг на деня

  • 09.06.2017
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Лифтинг на деня

Естетична хирургия, Лифтинг на деня

Естетична хирургия, Лифтинг на деня

Процедурите за красота с ефект на мига отдавна станаха предпочитани сред дамите. Ето още една от последните новости у нас, която подмладява, стяга и редмоделира.

Извършва се с KRF апарат, който осъществява процеса на истинското кожно подмламяване, стимулирайки функционалността на фибробластите и помагайки да се оптимизира еластичността на тъкните и тяхната пропускливост.

Прекратява задържането на вода, подобрява условията за добра микроциркулация и осигурява реоксигенацията на тъканите.

Ефектът от процедурата е повдигане на лицевия контур, заглаждане на бръчките. Извършва се значителен дренаж и  реоксигенацията на тъканите.

KRF е капацитивна радиочестота с фракционна емисия  и керамични преобразуватели. KRF извършва три основни взаимодействия с кожната структура:
- Върху епидермиса действа, като силно увеличава клетъчния оборот.
- Върху дермиса – стимулира фибробластите чрез продукция на колаген и еластин.
- Върху хиподермиса – стимулира топлинно-чувствителните рецептори, допринасящи за намаляване на локализираните затлъстявания.

С няколко въпроса се обърнахме към Любомира Щрикс собственик на Beauty Show Aesthetic Center и козметик.

- За каква кожа е подходяща процедурата и за каква не е?
Процедурата е подходяща почти за всякакъв тип кожа, без акнеичната с пустули, или при заболявания като розацея, псориазис. Също така не може да се прилага при херпеси или инфекции в третираната зона, открити или инфектирани зони, бременност, пейсмейкъри, метални пластини, кардиологични заболявания и др.
 
- Лифтинг и оформяне на контура ли са основните предназначения на уреда?
KRF е многофункционален апарат от най-ново поколение, с който се извършват както процедури за лице, така и за тяло. С употребата му се стимулират фибропластите и се повишава еластичността на кожата. Спомага за производството на колаген, изглажда и лифтира. Благодарение на фракционната радиочестота се доставя максимална мощност във вътрешните слоеве на тъканите, а специално разработените керамични накрайници позволяват изключително прецизна работа върху бръчките дори в дълбочина. Процедурите за тяло могат да се извършват в 2 режима - монополярен и биполярен. С тях се оформят линиите, стяга се отпуснатата, увислана кожа, спомагат за намаляването на стриите.

- Нужна и е предварителна подготовка на кожата - почистване или нещо друго?

Не са необходими някакви по-специфични приготовления, но е препоръчително кожата да е почистена и добре хидратирана около седмица преди терапията с KRF, особено при пакетни програми за траен и оптимален ефект.

- След процедурата има ли особености (можем ли да се излагаме на слънце например)
Процедурата е абсолютно безвредна. Можем да се излагаме на слънце, но не в същия ден, в който сме я правили. Препоръчителна е употребата на слънцезащита.

Kozmetikata.com