Диети и фитнес

Истина и митове за бързото отслабване

  • 26.07.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Диети и фитнес, Истина и митове за бързото отслабване

Диети и фитнес, Истина и митове за бързото отслабване

В бюти студио Дуписима за криолиполизата Cool Tech използват и специален накрайник за корем

Който дори веднъж в живота си не е пазил диета е щастливец. Останалите знаем колко е трудно да се поддържа идеално тегло и перфектна форма.

Естествено двете не са задължително свързани, но комбинацията между тях е сигурна – труд и лишения. Като прибавим и модата на процедурите за отслабване, то триото е налице. Истината е, че успехът на всеки компонент поотделно е под съмнение, но в комбинация действат безотказно.

Ето и малко повече подробности около трите мита за бързото отслабване.
Мит 1: Гладът. Ако до вчера сме си хапвали обилно, то гладуването от днес нататък няма да ни помогне. Най-много да ни докара някой здравословен проблем – влошаване на храносмилането, болки в стомаха, язви и пр. Лекарите казват, че гладът и строгите диети не са решение. Храната не трябва да се спира напълно и окончателно, а да се ограничава, разнообразява и подобрява. Затова ограничете хляба и пастата. Заменете ги с малки количества елда, киноа, амарант и просо. Яжте месото като гарнитура към зеленчуците, а не обратното. Най-добре е да го комбинирате със сурови туршии, които гарантират по-доброто му разграждане. И още един съвет използвайте затоплящи подправки като джинджифил, куркума, канела, кардамом и семена от копър. Те "стоплят" храносмилателната система и подобряват храносмилането. Не забравяйте, че домашно приготвената храна е много по-стойностна, затова наблягайте на нея, особено когато сте реши да се отървете от килограмите.

Мит 2: Процедурите за отслабване са панацея. Процедурите за намаляване на мазнатите и оформяне на тялото несъмнено правят процеса на отслабване много по-бърз и ефективен, но не дават мигновени резултати. За да постигнем желания ефект е важно да се знае на кои процедури да се набляга, каква да е продължителността на курса и режима му на спазване. Тук е важна консултацията със специалист, който да изготви индивидуална програма.

Криолиполизата Cool Tech се прави 3-4 пъти на една зона, в продължение на 3-8 месеца. Ефектът при нея е добър, но идва с времето и с натрупване, като резултатът от правилното изпълнение на процедурата е намаляване на обиколките с 3-5 см. Тя представлява замразяване на мастните клетки в дадена зона, като по този начин се предизвиква процес в организъм, наречен апоптоза – програмирано самоунищожаване на мастните клетки. Те са като камикадзета. Когато една клетка е замразена и заради това не може да функционира правилно, организмът я убива сам. Хубавото на криолиполизата  Cool Tech е, че веднъж унищожени мастните клетки никога не се завръщат отново в третираната зона. Но ако не спазваме режим на правилно и здравословно хранене, много движение и достатъчно голямо количество течности, то мастните клетки в някоя от нетретираните зони ще се уголемят.
Нека обаче развенчаем мита: процедурата не е панацея и отслабването няма да дойде за месец, нито за два. Трябва постоянство и упоритост. За още по-добър ефект се препоръчва съчетание между криолиполиза, радиочестота и дренираща механична терапия.

Мит 3: Само с фитнес ще успея. Много ни се ще да е така, но за съжаление не е. Колкото и да "блъскаме" няма да стане. Има области, в човешкото тяло, като корема, където премахването на мазнините е почти невъзможно само и единствено с тренировки. Трябва добър хранителен режим и апаратни процедури. Целулитът също е много трудно да бъде премахнат само с тренировки. Може би ще се изненадате, че дори активните спортисти имат целулит, който е видим при леко стискане на кожата. За да се отървем от него са необходими апаратни процедури за тяло, както и здравословно хранене в комбинация със спорт и подходящи козметични продукти срещу целулит.

За пореден път се убеждаваме, че най-важното, което е необходимо за цялостно и дълготрайно отслабване е време, воля и постоянство.

Kozmetikata.com