СПА и Релакс

Процедури с кал у дома срещу целулит

  • 26.05.2016
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Процедури с кал у дома срещу целулит

Процедурите с калта са известни още от древността. Римляните, древните гърци и египтяните са използвали калните бани за лечение на всякакви болести. Днес калта се използва, както за лечение, така и за решаването на редица козметични проблеми. Процедури с кал се прилагат срещу целулит и отпусната кожа, повечето от тях имат и цялостен антиейдж ефект.

Лечебна кал може да се нанася върху лицето, цялото и част от тялото. Естествено не всяка кал е подходяща за подобни процедури. Използват се предимно богатата на минерали морска кал (лиманна), торфната кал и бялата минерална кал.

Освен в СПАцентравете и балнеоложки центрове вече можете да се подложите на калолечение и удома с подходящи за това продукти.

Маска за тяло с кал от Мъртво море от Casyopea

Концентрацията на минерали в Мъртво море е 10 пъти по висока от тази на всеки друг солен воден басейн в света. Тази наситеност на минерали спомага за забавянето на процесите на стареене и възобновяването на кожата.

Минералите в Мъртво море са идентични с тези, които поддържат здравия и сияен вид на кожата За регулирането на омазняването, почистването на порите, естествената ексфолиация и доброто кръвоснабдяване на кожата ви ще се погрижи уникалната комбинация от 21 минерала, 12 от които не се срещат в друго море по света.
 
Козметиката, в чиито състав участват минерали от Мъртво море е подходяща и за най-чувствителната кожа. Тези продукти забавят процесите на стареенето, имат антицелулитно и стягащо действие. Съставките им са мощен атниоксидант, което ги прави изключително ефикасни при акне и различни видове кожни проблеми.

Кал GUAM с водорасли против целулит и отпусната кожа

Кал от водорасли за още по-еластична, тонизирана и стегната кожа. Този продукт е специално разработен за борба против целулита и несъвършенствата на отпуснатата зряла кожа, която има допълнителна твърдост и устойчивост при различни терапии. Калта е смес от водорасли Guam на прах, екстракти от водорасли Guam, глина, екстракти от бръшлян, див кестен и явор, етерични масла от лимон, риган и грейпфрут, кофеин.

Ето един начин как да прилагаме калта против целулит
- Разклатете добре преди употреба. Нанесете равномерен слой на проблемните места.
- Увийте областта въру която ще работите с прозрачно фолио (кухненско фолио за храни), останете така 45 мин. След това изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем.

Kozmetikata.com