За Устната хигиена

Избелване на зъбите с активен въглен

  • 20.04.2016
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Избелване на зъбите с активен въглен

Първото което се питаме е, действа ли? За този метод за избелване на зъбите през последните години доста се говори. Използват се онези въгленчета-хапчета, които се взимат при проблеми със стомаха, а не въглените от барбекюто.

В интернет пространството има доста клипчета, как да избелим зъбите с активен въглен и доста суперлативи за резултатите. Научни доказателства за този метод обаче няма.

Твърди се, че избелващите свойства на въглена се дължат на силните абсорбиращи свойства на активния въглен и способността му да поглъща замърсителите, които променят цвета на зъбния емайл, така, както поглъща и отровите от организма ни.

Избелването с въглен е по-малко агресивно от това със сода или водороден пероксид, защото не дразни венците и не изтънява зъбния емайл.

Процедурата е повече от лесна. Разтварят се 2 таблетки или капсули активен въглен в 1 с.л. вода до получаването на консистенция, подобна на паста за зъби. С помощта на четка за зъби сместа се нанася по зъбите, като те се търкат с кръгови движения за 2 минути. След това зъбите се изплакват, а за по-сигурен ефект процедурата се повтаря.

Вярваме, че всички се обединяваме около идеята, че от опит глава не боли, т.е. няма нищо лошо в това да се пробват по-лесни и евтини начини, за да постигнем избелване на зъбите си, но и се съгласяваме, че нищо не замества добрата домашна грижа за зъбите, а именно четка два пъти на ден в продължение на 2 минути и редовни посещения при зъболекар, било то и само за проверка на всеки 6 месеца!

Kozmetikata.com