Грижа за Ръце и Крака

Как да запазим маникюра и педикюра си по-дълго

  • 17.02.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Как да запазим маникюра и педикюра си по-дълго

Грижа за Ръце и Крака, Как да запазим маникюра и педикюра си по-дълго

Когато става дума за маникюр, няма нищо по-досадно от стърчащи кожички r  лошо оформени, и назъбени нокти. Тук ще споделим няколко тънкости при подготовката на ноктите.

Хидратиране на кожичките и кутикулите
Сухите и белещи се кожички могат да бъдат както грозни, така и болезнени. Поддържайте кожичките хидратирани, особено в студените месеци, когато кожата бързо губи влажността и еластичността си. Най-добрата грижа за този участък от пръстите са специалните кремове и масла.

Може да използвате Писалка за омекотяване на кутикули, съдържаща висококачествени масла, като масло от ядката на праскова, масло от жожоба и ориз, които се грижат нежно за кожичките и позволяват израстването на здрав и мек кутикул.
Ще ви свърши работа и пръчица с памук, натопена в подходящ продукт. Използвайте богат крем за ръце или дори балсам за устни.

Подравнете ноктите по най-късия

Изберете най-късия нокът, за да подравните останалите нокти по него. Не се изкушавайте да поддържате дълъг маникюр, като ноктите ви не са еднакви.

Изпилете ноктите
Оформете ноктите с пиличка, като им придадете овална форма, имитираща естествената форма на пръста. В зависимост от формата на пръстите и дължината им, може да изберете и квадратна форма. Остава да полирате нокътя. Преди да го направите премахнете всички остатъци от лак и други наслагвания с помощта на лакочистител. Може да изберете Стъклена пила за нокти или специален уред за полиране. Остатъците от мазнина по ноктите пречи на захващането на новия мак.

Нанесете база
Нанесете базов или безцветен лак на ноктите си, така че да обхване предния ръб на нокътя и леко под него. Това помага за предотвратяване на зацепване. Имайте в предвид, че пласта лак или база, който нанасяте не бива да е много дебел. По-добре нанесете 2 тънки слоя, отколкото един дебел.

Поддръжка

Може да сменяте базата или да нанасяте нова през няколко дни. Добре оформеният маникюр на ръцете се запазва до 2 седмици, а педикюра до 4.

Запазване на лака

Преди всичко го оставете добре да изсъхне. В зависимост от вида на лака той има продължителност на съхненето, която ако се наруши се появяват петна и наранявания на повърхността на маникюра. Дори и да чувствате повърхността засъхнала след 10 мин, имайте в предвид, че съхненето в дълбочина продължава около час.

Премахване на оцветявания по пръстите и ноктите

Оцветените от никотин, плодове или лакове нокти, могат да се почистят добре с избелваща паста за зъби. Нанесете пастата и търкайте със стара четка за зъби. Резултатът е гарантиран.

Kozmetikata.com