СПА и Релакс

Масаж с грозде

  • 24.08.2015
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Масаж с грозде

СПА и Релакс, Масаж с грозде

Този масаж се основава на взаимодействието на кожата и полезните активни вещества на гроздето. Тайната на червеното грозде е била известна още на древните гърци, които са го използвали, за да придобият красива кожа и свеж тен на лицето.

Червеното грозде възвръща еластичността на кожата, притежава антиоксидантни свойства, подобрява кръвообращението, подхранва в дълбочина и подпомага подмладяването.

След масажа с грозде кожата става копринена, еластична, подкожните уплътнения се изглаждат, подобрява се общото здравословно състояние.

За постигането на максимален ефект специалистите препоръчват провеждането на 10-15 сеанса, като процедурите се извършват през ден.

Масажът се прави, като гроздови зърна се смачкват и получената кашеста смес се нанася върху лицето или цялото тяло. Правят се потупващи движения, в продължение на 5-10 минути, като се редуват по-силни и по-слаби такива и се резуват с втриващи кръгови движения. Масажът може да се прави вместо със смачкани гроздови зърна и с масло от гроздово семе.

По време на процедурата, гроздовият сок се усвоява почти напълно от кожата и тя може да се подсуши само със суха кърпа. След масажа се нанася хидратиращ крем.

Kozmetikata.com