Грижа за Ръце и Крака

Розово масло в грижа за ръцете

  • 04.11.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Ръце и Крака, Розово масло в грижа за ръцете

Натуралното масло от роза, има изключително положителен хармонизиращ ефект върху кожата и сетивата. Използвано в козметика за ръце, то подхранва кожата им, прави я мека и гладка, а ароматът му е истинска наслада.

Българското розово масло е световно известно. Намира широко приложение в парфюмерията, козметиката и медицината. Българската маслодайна роза е наследник на известната Роза Дамасцена. Маслото, произведено от нея често е наричано "течно злато", заради високата си цена, дължаща се на факта, че един килограм розово масло се получава от 3 -4 тона розов цвят.

Основните ползи на розовото масло, използвани и търсени в козметологията е, че то изглажда бръчките, като стимулира синтеза на колаген, тонизира и успокоява възпалена кожа, намалява белези и стрий. Особено се препоръчва при суха и чувствителна кожа.

Тук ще се спрем на използването на розово масло в кремовете за ръце. И понеже розовото масло е български специалитет, ще ви представим крем, произведен в България.

Крем за ръце с Розово масло "Seven Roses" - аромат на роза от GALLICANAE
Този крем е с интензивно подхранващо, омекотяващо и регенериращо действие. Кремът е изключително ефикасна защита срещу вредните атмосферни влияния. Допълнително е обогатен с натурална розова вода и масло от гроздови семки, които успокояват кожата на ръцете. При редовна употреба кожата на ръцете става мека и еластична.
Ароматът на розово масло е доста силен и има хора, които не го харесват. Именно за това този крем за ръце има аналог – същите съставки, но с аромат на горски плодове.

Kozmetikata.com