За Устната хигиена

2 идеи как да избелим зъбите си в домашни условия

  • 21.07.2014
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, 2 идеи как да избелим зъбите си в домашни условия

Разбираемо е, че процедурите за избелване на зъбите не са никак евтини, добре е да се извършват от професионалист, а и не са подходящи за всеки. Ако имате стари пломби, които не искате да смените, по-добре се откажете от тази процедура.

Още бабите ни са мечтали за перфектна усмивка. Те използвали наличните в хладилника продукти, за опити в тази област от стоматологията. Най-предпочитани за избелване на зъби у дома били содата, солта и лимона.

Със сода и сол частично избелване може да се случи, но като резултат от използването им може да настъпи и нараняване на венците и разрушаване на емайла.

Вместо това може да използвате:
Избелваща пудра ERIDENE

Нежна избелваща пудра за зъби, активна срещу петната по зъбния емайл. Тя действа без да надрасква емайла. Използва се срещу петната и зъбната плака, както и за избелване на зъбите. Поставете праха върху леко намокрената четка за зъби. Четкайте зъбите с въртеливи движения в продължение на две до три минути.

Лимоновият сок подобно на солта ще нарани емайла на зъбите, но чрез друг процес на увреждане. Той, като повечето цитруси има опасност да ерозира емайла на зъбите, а в следствие на това, дори и да не се развалят напълно, зъбите могат да станат по-чувствителни към топло, студено и сладко. Действието на лимоновия сок при консумация е по-силно от това на професионална избелваща система, която е доказано по-безвредна.

Вместо това може да използвате:
Избeлваща паста за зъби за свеж дъх от CATTIER

Тази паста избелва зъбите и освежава дъха. Със свойството си да хидролизира протеините тя спомага за премахване на зъбния камък и на налепите по зъбите, без да надрасква зъбния емайл. Спомага за предпазване от кариес благодарение на активния флуор и неутралното рН, посредством което се избягва масивното развитие на бактериална флора.
В състава й са включени лимонена киселина, ензими папаин и бромелаин, етерични масла от мента и магданоз, и др.

Kozmetikata.com