СПА и Релакс

Масаж с мед

  • 20.02.2014
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Масаж с мед

СПА и Релакс, Масаж с мед

Масажът с мед е древен тибетски метод, при който използвайки биологичния ефект на чистия пчелен мед и специални техники на масаж, организмът се прочиства и се ревитализира, засилват се лимфо и кръвообращението.

Вече сме говорили за това, че подобряваики лимфо и кръвообращението, се ускорява насищането на клетките с кислород, което от своя страна води до освобождаване на натупалите се в тялото шлаки. В същото това време се получава и изгаряне на мастни клетки. Всичко това в съчетание с лечебната сила на меда, действа освежаващо и разбуждащо на тялото ни.

Що се отнася до лечебната сила на меда, тя се крие в състава му - гроздова , плодова и малцова захар, белтъчни вещества, органични киселини, важни минерали и микроелементи като калций, хлор, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, силиций, натрий и сяра. В меда има още витамини B1 , B2 , B3 , B6 , B8 , B9 , важни ензими (захароза и амилоза) , ароматни вещества , ацетилхолин , естроген и антибиотични вещества.

Детоксикиращият меден масаж интензивно почиства кожата като пилинг, отварят се порите и се улеснява дишането й. Медът прониква дълбоко в тъканите и въздейства багоприятно върху целия организъм, като го прочиства - поглъща натрупаните токсини, излишни течности и отпадъчни метаболитни продукти.

Този масаж е подходящ при стрес , проблеми с гръбначния стълб, дихателната система, силна умора. Може успешно да се ползва като помощно средство при отслабване и при борба с целулита.

Kozmetikata.com