Естетична хирургия

Тредлифтинг за подмладяване на лицето и тялото

  • 12.12.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Тредлифтинг за подмладяване на лицето и тялото

Тредлифтингът е козметична процедура за лифтинг и укрепване на отпуснати тъкани (лице и тяло) чрез биорезорбируеми стерилни мезоконци. Ефектът от процедурата е моментален, а резултатите се запазват до две години.

Процедурата има силно подмладяващ ефект благодарение на стимулирането на производството на колаген (колагеногенезата) и ускоряването на микроциркулацията на кръвта в точките на приложение. Съчетава се успешно с други естетични методи - филъри, ботокс, мезотерапия. Според специалистите това е една от най-добрите техники за повдигане на отпуснати кожни тъкани чрез въвеждането на антибактериален конец в кожата, който след това равномерно се разгражда. Тредлифтингът стимулира колагена в кожата на лицето и тялото, повдига контура на лицето и оформя тялото.

За разлика от други подобни процедури, извършващи се с нерезорбируеми конци, които са доста болезнени и не е добре да се комбинират с други процедури за стягане на кожата, техтиката с мезоконци от 100% полидиоксанон Lead Fine Lift е атравматична и почти безболезнена. Слаба болка има единствено при пробиването на кожата с върха на иглата. Този вид конци се използват в хирургията и офталмологията, и са хипоалергични.

Полидиоксанонът се резорбира за около 180 дни след процедурата. При резорбцията той се превръща във въгледвуокис и вода и по естествен път се извежда от тъканите като не оставя следи. След процедурата не е необходим възстановителен период в болнична среда или престой вкъщи.

В резултат от тредлифтинга кожата се стяга, изглежда освежена, подмладена и с изравнен тен. Видимо намаляват бръчките - марионетни линии, назолабиални бръчки, пачи крак, отпуснатите вежди и др. Приложена върху тялото, техниката помага за моделиране на коремната област, повдигане на дупето, редуциране на целулитните натрупвания.

Kozmetikata.com