Аромати

Ароматите или на какво да заложим?

  • 12.04.2008
  • Автор: Десислава Давидова
Аромати, Ароматите или на какво да заложим?

За парфюмът, както и за дрехата се използва изразът "подхожда"  или не на този, който го ползва. Или по-точно казано, ароматът, който сте решили да сложите трябва да бъде съобразен с това дали е дневен, вечерен, сладникав, натрапчив и т.н... За целта ние ще ви дадем няколко полезни съвета:

Сигурно ви се е случвало, когато отидете в парфюмериен магазин, за да изберете подарък за приятелка, консултант продавачът да ви попита за каква жена избирате аромат – за тъмна или светла, за блондинка или брюнетка. Ами да, няма нищо странно в този въпрос, защото според типа кожа и коса се избира подходящият аромат за съответната персона и може би в 90 на 100 от случаите това помага при правилния избор.

Всеизвестно е, че на блондинките им отиват сладникавите аромати, летливите парфюми също са за тях. Общо взето всички т.нар. "леки" миризми са подходящи за светлата жена. Изключението, което тя може да си позволи е вечерния парфюм да е с по наситен аромат.

Брюнетките обаче трябва да заложат на по-силните аромати, парфюми с основна съставка на мускус са подходящи за тях. При тях  няма да е фатално ако използват и през деня, вечерния си парфюм.

Освен по цвета на косата, парфюмът трябва да се избира и според професията, която упражнявате:

Бизнес дамата например трябва да е с умерен избор на аромат, дискретен и не натрапчив.

В случай, че работите с много хора също трябва да прецените внимателно с какво ще се напръскате сутринта, така, че да не задушавате околните.

Дейната жена, тази, която е в движение цял ден, може да си позволи по-силен аромат.

И на финала съобразявайте избора си на парфюм и според сезона:

Пролетта – флорален, лятото – свеж, есента – наситен, а зимата може и тежичък...


 От Десислава Давидова