Грижа за Лицето

Козметика за суха кожа на лицето

  • 01.02.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Козметика за суха кожа на лицето

Грижа за Лицето, Козметика за суха кожа на лицето

Грижа за Лицето, Козметика за суха кожа на лицето

Сухата кожа обикновено е резултат от недостатъчното или неправилното функциониране на мастните жлези. То може да се дължи на хормонални нарушения, възрастови изменения, замърсяване на околната среда и или просто да бъде генетично заложено.

Мастните жлези образуват защитен слой върху кожата. Този естествен филм представлява смесица от мазнини, пот и овлажняващи вещества, които поддържат еластичността на дермата. С него кожата е по-устойчива на вредните въздействия на околната среда. Той я предпазва от изсъхване и състаряване. Когато този естествен филм, покриващ кожата липсва, той трябва допълнително да бъде набавен с подходяща козметика.

Нерядко хора със суха кожа се оплакват от болезнена чувствителност и чести раздразнения. Тук не можем да пропуснем и атопичния дерматит, като все по-често е срещан случай, характеризиращ се със суха кожа. Атопичната кожа се характеризира с константни ксерози (сухота), които се изострят в периоди на криза и възпалителни лезии. Те могат да засегнат, както лицето,  така и тялото (сгъвки на лактите, сгъвки на коленете). Този проблем освен козметичен, се превръща и в медицински, защото червените петна, неприятното усещане за опънатост, силният сърбеж и др. понижават качеството на живот.

Подобна кожа се нуждае от внимателно почистване и подходящо подхранване. А както вече казахме – сухата кожа е често и много чувствителна. Добре е за нея да се избягват козметични средства, съдържащи силни хичмични формули и консерванти. Консервантите са молекули, които са потенциални дразнители или алергени за атопичната кожа, която е като попивателна хартия. Затова е важно тези молекули да се елиминират при третирането на кожни патологии.

Когато раздразненията на кожата са силни, правилното решение е да се обърнем към лекар, който най-правилно ще прецени от какво се нуждаем. Най-често в такива случай лекарите предписват кортикостероиди, които са мощен противовъзпалител(при лезии и екземи) и емолиенти, които трябва да се нанасят всеки ден. В останалите случай, като всекидневна грижа може да се ползва висококачествена козметика за суха кожа. Ще се спрем на някои отвърдени или пък налагащи се нови продукти.

Почистващи продукти

Почистващо мляко за лице и шия. Благодарение на специалната си формула се характеризира с хидратиращо, успокояващо и регенериращо действие върху кожата. Може да се използва за премахване на грим, включително в зоната на очите.

Всекидневна грижа
Synchrobase Base Базов крем за хидратация от Synchroline. Предназначен е за козметична употреба и за приготвяне на галенови препарати. Характеризира се с лесна за нанасяне консистенция и мека формула, която се абсорбира бързо без да оставя неприятно чувство на лепкавост и омазняване.

Reve de Miel Ултра комфортен дневен крем на NUXE. Лек и в същото време изключително обогатен крем, който незабавно подхранва, липидовъзстановява, възстановява, успокоява и защитава сухата кожа. Осигурява дълготраен комфорт, като премахва чувството за опънатост и дразнене на кожата и намалява зачервяванията. Обогатен е с витамин Е с мощно анти-оксидантно действие. От същата марка има и нощен вариант.

Против бръчки
Противостарееща терапия за сухата кожа. Заглажда бръчките, стяга кожата и хидратира интензивно. Възобновява клетките и връща плътността на кожата.

Уникална комбинация Хуалу-3 за максимална ефеикаснтост на повърхността на кожата и в дълбочина. Кремът преоформя лицевия контур, изглажда дълбоките бръчки, озарява лицето и възвръща младежкия вид. Формулата съдържа екстракт от махагон, лилаво лале и минзухар за максимален хидратиращ ефект върху кожата.

Още козметика за суха и много суха кожа можете да намерите тук.

Kozmetikata.com