Свободно време

"Ледена епоха 4" начело в горещините

  • 16.07.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Свободно време,

"Ледена епоха 4: Континентален дрейф" оглави северноамериканския филмов боксофис през първия си уикенд.

Четвъртото появяване на героите, събрани около мамута Мани, мързеливия Сид и тигъра Диего донесе 46 милиона долара между петък и неделя.

"Невероятният Спайдърмен" е на второ място с 35 милиона за втория уикенд на екраните в САЩ и Канада. Дотук филмът е събрал в мрежите си 200,9 милиона долара.

"Тед" - оживялото плюшено мече, което се държи и говори доста неприлично е на трето място по приходи с 22,1 милиона долара /158,9 милиона от излизането си/

Четвъртото място по време на ученическите ваканции е за анимацията "Храбро сърце". Шотландската принцеса – бунтовничка добавя 10,7 милиона долара в киносметката си този уикенд /195,6 милиона общо/.

"Вълшебният Майк" на Содърбърг се съблича пред кинопубликата за 9 милиона долара тази седмица /91,8 милиона обща сметка/.

Смисленият и ангажиран трилър "Диваци" на бунтаря Оливър Стоун влиза в проблема на човешките отношения и наркотиците с борбата между независими производители на канабис и наркокартелите в Мексико. "Диваци" слиза с две позиции на шесто място в паричната класация с 8,7 милиона долара /31,4 милиона от излизането на екран/.

Следва "Царете на защита на свидетели", новият филм на Тайлър Пери с 5,6 милиона /55,6 милиона общо/.

Осма позиция е за документалния поглед "Кейти Пери: Част от мен" /3,7 милиона и 18,5 милиона общо/.

На девето и десето място са "Кралството на изгряващата луна" /3,6 милиона и 32,4 милиона общо/ и анимацията "Мадагаскар 3" /3,5 милиона и 203,7 милиона за седемте седмици на екран/. /АФП