Домашна козметика

Mаски за коса

  • 12.06.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Mаски за коса

Опитайте да подхраните косата си с няколко лесни домашни маски за коса. Ще ви отнеме най-много час, за да си ги направите, а продуктите със сигурност ще намерите в хладилника си...

Маска за коса с бира против косопад
Затоплят се 200 мл бира с които се намазва косата и се увива със затоплена кърпа. Оставя се да преседи 30 минути. Изплаква се.

Маска за лъскава коса
Сока на 2 лимона се смесва с 1 с.л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и се разпределя по дължината на косата. След 20-30 мин се измива, като преди да се изсуши, косата се изплаква с вода, подкиселена с 2 с.л. лимонов сок.

Маска за коса за подхранване
Косата се намазва обилно с майонеза. Увива се с алуминиево домакинско фолио и отгоре с хавлиена кърпа. Оставя се да преседи така около час, след което се измива с мек шампоан.

Маска за изтощена коса
100 г печена тиква се смесва с 1 жълтък и 2 с. л. мед. Приготвя се кашообразна смес, която се разпределя по цялата коса. Оставя се да преседи 1 ч и се изплаква обилно с вода.

Маска за изтощена и суха коса

Към чаша кисело мляко се добавя един жълтък и сместа се разбърква добре. Нанася се върху косата и се оставя да преседи 30 минути. Измива се с хладка вода.

Маска за коса с меден балсам
Смесете 100 г мед със 50 мл зехтин и разбъркайте добре. Нанесете маската върху косата и оставете да преседи 30 мин. Измийте косата с мек шампоан.