СПА и Релакс

Домашни вани за отслабване

  • 21.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Домашни вани за отслабване

СПА и Релакс, Домашни вани за отслабване

Стройното и красиво тяло рядко получаваме не просто така, по природа, но ако дори получим подобен дар, той се нуждае от постоянно поддържане по всевъзможни начини. 

Домашните вани за отслабване не само помагат да се сбогуваме с излишните килограми, но също така намалява проявите на целулит, а стриите, ако ги има, стават по-малко забележими.

Ако правите такава вана редовно, то може през месеца да свалите до 10 кг., но ако пробвате само веднъж едва ли ще постигнете подобен ефект. Затова има смисъл да включите и хранителен режим и физически упражнения – дори и най-обикновените.

Домашните вани, които ни помагат да отслабнем също така освежава кожага, прави я гладка и нежна, придава й еластичност и гъвкавост, затова този тип вани се наричат подмладяващи. 

Всички познават солените вани, но тук става въпрос и за други рецепти, които са не по-малко ефективни и полезни.
Вана от липов цвят помага за отслабване, успокоява и укрепва имунитета. Може да купите липа от аптеката, а може и да я наберете сами, само не го правете в рамките на града – от такива липови листа няма да има особена полза.

Пакетче липа сварете във вряла вода, оставете за 40 мин. и излейте готовата отвара във ваната.  Може да сварите не само цвета и листата, но и кората, и семената, които ще помогнат по-лесно да се изхвърлят шлаките и излишните течности от кожата.

Вземете вана в продължение на 20 мин., най-добре вечер, а на сутринта кожата ще стане всежа и кадифено гладка, а теглого – с около килограм по-малко.

Вани с липов цвят и малина помагат даже при затлъстяване: отвара от листата на малините също извеждат от кожата вредните соли, шлаки и подпомагат разрушаването на мастните отлагания. Листата от малина са 4 части, липата – 3 части, заливат се с 300 мл. вряла вода, оставя се да заври, прецежда се и се иззлива във ваната.  И сте готови да се насладите на удоволствието.

Kozmetikata.com