СПА и Релакс

Ароматерапия през зимата

  • 09.01.2014
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Ароматерапия през зимата

СПА и Релакс, Ароматерапия през зимата

В студеното зимно време етеричните масла са способни да повишат имунитета, като оказват общо оздравяващо действие и помагат да се отпуснете, а също служат като прекрасно допълнение към ежедневната зимна козметика.

Хората са се лекували с аромати още от незапомнени времена, а днес и съвременната наука признава лечебното действие на етеричните масла. Свързано е с това, че учените са установили, как чрез обонятелните рецептори уханията на етеричните масла бързо проникват в организма и оказват непосредствено въздействие върху него.

Ароматите действат на психо-емоционалното състояние и нервната система на човека. Те могат, както да ободряват, така и да успокояват. А тези ароматни масла, които попиват в кожата, могат да се използват и като ингредиент за домашни козметични средства.

Като оказват укрепващо действие на имунитета, ароматните масла помагат за повишаването на енергийния обмен в мускулите и кръвта, както и извеждането на токсините.

В моменти на силно емоционално напрежение именно с помощта на ароматерапията може да понижите негативното натоварване върху организма, повишава настроението ни нормализира съня. С помощта на някои етерични масло може даже да повишите със собствената си чувственост.

Kozmetikata.com