За дома

Вещи, които "пречат" на домашното щастие

  • 04.01.2012
  • Автор: Светлана Илкова
За дома, Вещи, които

За дома, Вещи, които

За дома, Вещи, които

Едва ли вече има човек, който не е чувал за фън шуй – източната философия за подредба на пространството, която има хилядолетна история.

Използването на нейните правила в дома може да се отрази позитивно, ако естествено вярвате в положителния резултат.
Домът – това е най-любимото място, където се сгушваме след тежкия работен ден, затова трябва да е "топъл" и уютен. Има вещи, които задръстват енергийните потоци и по тази причина фън шуй препоръчва да се направи инвентаризация на всички предмети.

Съществува даже списък с вещи, които не дават на щастието да се задържи в дома.

Дрехи и обувки
Както е известно ако остане нещо старо няма да има място за нещо ново – освободете помещението от старите и ненужни вещи. Така, любимият халат ще бъде хубав, освен ако не е изтъркан и изхабен. Същото правило се отнася за всички вещи в дома.
В никакъв случай не бива да превръщате дома си в склад за стари вещи. Специалистите по фън шуй смятат, че старите предмети пречат на жените да отслабнат и в живота донасят безпокойство и суета.

Бардак в спалнята
Естествено, не бива веднага да се изхвърля безразборно, а само износените и дрехите, които не са по размер. Като вариант може да раздадете на приятелки или да отнесете в детски дом, това ще е по-добре, отколкото просто да ги изхвърлите.
А за прочистването на шкафовете никога не е късно, защото обезателно се е появило нещо ново и модно, което да замени старите дрешки.

Битовата посуда
Ако посудата е напукана или се разпада е необходимо веднага да я изхвърлите. Вероятно и вие имате този навик – хубавите сервизи стоят в шкафовете, а се се храните от "ежедневните"  и се чудим откъде се вземат проблемите ни със здравето или личния живот.
Всичко това не е мистика, а реалност. Съгласно фън шуй чиниите символизират семейството, уютът и просперитета. Ако една от тях е напукана, енергията на дома се настройва на негативна вълна. Не е необходимо да жалите красивите сервизи – защото те всъщност ще ви донесат не само красота, но и благоденствие.

Увивни растения
Декоративните растения трябва да присъстват в дома – те прочистват въздуха, придават уютна обстановка, но само не увивни.
Такива растения привличат към себе си различни болести и неприятности. Тях може да ги поставите само  на външните части на дома, там те защитават от лоши погледи и неприятности. Те защитават дома, само когато са извън него.

Суха декорация
Много хора обичат да поставят вкъщи вази с тръстика или ковил, но тези растения притеглят негативна енергия в дома. Като алтернатива съществуват множество декоративни треви, които могат да украсят интериора.
Вземете борови или други иглолистни клонки през зимата, а тръстиката сменете с бегония. Това са само няколко препоръки  по управлението на енергията в дома.

Kozmetikata.com