Грижа за Лицето

Нарът и гроздето – помощници в борбата със свободните радикали

  • 06.12.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Нарът и гроздето – помощници в борбата със свободните радикали

Грижа за Лицето, Нарът и гроздето – помощници в борбата със свободните радикали

Грижа за Лицето, Нарът и гроздето – помощници в борбата със свободните радикали

Грижа за Лицето, Нарът и гроздето – помощници в борбата със свободните радикали

Даже най-ослепителните красавици са принудени да признаят факта, че на определена възраст тяхната феноменална външност започва да губи яркостта си.

Кожата започва да вехне и това, за съжаление е основен проблем, с който се сблъсква всяка жена между 30 и 40 години.
Специалистите в козметичната индустрия потвърждават, че на всеки проблем може да се въздейства. Затова и създават цели линии ефективни средства, които помагат не само за предотвратяването на стареенето на кожата, но влияе и на нейния цвят.

Освен това, че кожата значително се подмладява, тя получава здравословен цвят, като пигментните петна изчезват.

Експертите потвърждават, че ползването на антивъзрастова козметика е препоръчително да започне още след 25-та година. Създателите на подобни козметични средства обясняват този факт, по-скоро като превантивна мярка, а не усилена борба със започналия процес на стареене на кожата. Кремът на този случай оказва моментален ефект – премахва от лицето умората и обезцветяването. Ако в състава на крема влизат и светлооразителни частици, те разпределят равномерно светлината по цяла та повърхност на кожата, тя става по-светла и с равен тон. 

Особено ефективно е прибавянето на масло от елеми като активна съставка във формулите на крема, което е известно със силните хидратиращи свойства. Неговите компоненти действат на клетъчно ниво, което позволява да се усети резултатността още по време на нанасянето на крема. 

Лифтинг ефектът е осезаем веднага, но месец след използването кожата видимо е опъната. Преди нанасянето на подобен крем се препоръчва да се използва серум за интензивен лифтинг, който също подпомага подмладяването на кожата на клетъчно ниво.

За да се въздейства на по-зрялата кожа, освен останалите средства е препоръчително да се добави и грижа с антивъзрастов серум. С това могат да се решат и още проблеми – да се направят бръчките и пигментните петна по-малко забележими, а лицето-сияещо.

Ефективността на процеса се осигурява от състава на препарата, в който влизат екстракти от редки растения, като пореч и валтерия. Естествено е необходимо и ежедневното поддържане със "силен" дневен крем.

За жените около 40-те е най-подходящ крем, в който влиза поне един от петте основни антиоксиданта с растителен произход.
Ликопините на домата не дават на радикалите да проникват в кожата, а полифенолите от семената на нар и грозде се борят със свободните радикали, които са образувани вътре в клетката. Благодарение на това кожата изглежда отпочинала, както след пълноценен сън.

Kozmetikata.com