СПА и Релакс

Арт терапията – полезна и приятна

  • 29.11.2011
  • Автор: Светлана Илкова
СПА и Релакс, Арт терапията – полезна и приятна

СПА и Релакс, Арт терапията – полезна и приятна

СПА и Релакс, Арт терапията – полезна и приятна

СПА и Релакс, Арт терапията – полезна и приятна

В повечето случаи, очакваме проблемите да се решат сами, но това рядко се случва. Налага се да справим сами с тях или да потърсим помощ от близки и приятели. При всички случаи изразходваме енергия, а следователно и изтощаваме психологическото си здраве.  

И отново се налага да търсим начини, за да възстановим душевните си и физически сили.

Положителни резултати дават спортните занимания, но за съжаление не всички имаме време и финансови средства, за да посещаваме редовно фитнес залите или басейните.

Какво е Арт терапията
Относително нов, но вече бързо набиращ популярност метод за възстановяване на равновесието е Арт терапията. Както става ясно от названието й, това е лечение с помощта на изкуството. Ограничения няма. Всеки може да избере занятието си, каквото му е по душа. И не е толкова важно на какво ще спрете избора си. Дали ще е рисуване с моливи или боички, танци, фотография или свирене на музикални инструменти. Основното, което е същината на Арт терапията е да се освободите от мислите за настоящите проблеми и да се потопите в света на творчеството.   

Приложение на Арт терапията
Такива занятия ви дават възможност за известно време да се отдалечите от собствените си преживявания и емоции и да погледнете на тях отстрани. Обмисляйки ситуацията през призмата на страничен наблюдател можете да видите събитията обективно.

Тогава може да видите, че нещата не са толкова зле, колкото изглежда и решението е лежи право пред вас.
Често, човек първоначално отрича възможността да се занимава с творчество, като аргументира решението си не само с липсата на талант, но и способности. Бъдете по-смели,  никой не очаква да станете втори Паганини, Микеланджело или Рембрант. Арт терапията е своеобразно изцеление, при което е важен самия процес, а не толкова крайния резултат.

Kozmetikata.com