Любопитно

Manolo Blahnik

Философия на токовете или история със страст

  • 12.03.2008
  • Автор: Светлана Илкова
Любопитно, Философия на токовете или история със страст

Любопитно, Философия на токовете или история със страст

Любопитно, Философия на токовете или история със страст

Любопитно, Философия на токовете или история със страст

Любопитно, Философия на токовете или история със страст

Manolo Blahnik е истински култ в съвременната мода, заради умението му да създава шедьоври  - невероятно секси обувки с фин и изискан силует. Такива обувки, които могат да подобрят не само настроението, но и да променят излъчването на всяка жена. Идеален аксесоар със собствен характер.

"Обувките помагат в промяната на една жена." казва Маноло Бланик.

У нас името на дизайнера доби популярност благодарения на сериала "Сексът и градът" и любовта на Кари Брадшоу към марката.

Самият Маноло Бланик е роден през 1942 на Канарските острови. С майка си (испанка) и баща си (чех) често пътува до Париж и Милано, където баща му посещава шивачите, а майка му пазарува - дрехи.

Интересът на  Маноло Бланик към модата е инспириран от тези пътешествия извън родното му място.

Голямото начало за  Маноло Бланик е през 1972 година, когато прави първата си колекция за Лондонския дизайнер Ossie Clark.

Дотогава той получава образованието си по архитектура и литература в университета в Женева и работи като фотограф за кратко.

Амбициите му са насочени към театъра -  Маноло Бланик мечтае да създава театрални костюми.

Тогава обаче главният редактор на Vogue, Diana Vreeland вижда неговата колекция от обувки и остава впечатлена.

Известен с безукорния си поглед към детайлите, след като отваря знаковия си първи магазин в Лондон, Маноло Бланик започва да добива все по-голяма популярност. Отваря втория си магазин в Ню Йорк и след това друг – в Лас Вегас и стремглаво заема почетно място сред любимците на известните – Принцеса Даяна, Джери Хол, Кайли Миноуг, Мадона.

Дори веднъж кралицата на поп-а определя своите Manolo Blahnik като "по-добри от секса".

Да притежаваш чифт Manolo Blahnik е нещо, за което не само можеш да мечтаеш, но и да сбъднеш. Тези обувки са въплъщение на самия блясък и намек за секс. Обувките на Маноло Бланик, наричани фамилиарно "Manolos" определено са фаворит сред брандовете за обувки сред жените в целия свят.

Убийствени токове:


Обувките Manolo Blahnik обхващат широк спектър от модели – от откровено секси, с безкрайно високи токове, до стилни и изтънчени, но неизменно загатващи за секс. Широк обхват от стотици до хиляди долари често притежаващи емблематични пера, помпони, панделки, мъниста или връзки, но винаги снабдени с токове остри като бръснач.

От Гергана Кангалова