Аромати

Как да предпазим скъпоценностите от парфюма

  • 30.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Как да предпазим скъпоценностите от парфюма

Аромати, Как да предпазим скъпоценностите от парфюма

Аромати, Как да предпазим скъпоценностите от парфюма

Аромати, Как да предпазим скъпоценностите от парфюма

Парфюмерията може да увреди скъпоценностите, затова ако искате да съхраните бижутата си в прекрасен вид е необходимо да носите аромата си по определени правила.

Обикновено жените нанасят парфюм в свивките. На шията, на китките, зад ушите – именно там са разположени точките, които дълго съхраняват аромата.

Но именно на тези места дамите носят и своите бижута. По принцип всяка жена първо поставя гривната, колието и обеците и едва тогава посяга. Не е удивително, че голяма част от него, вместо по кожата попада върху бижутата и ги уврежда.

Когато дамите носят перлени колиета и след това видят, че са загубили блясъка си,  се чудят защо губи блясъка си, а веднага е ясно, че вината е в парфюмерията. Ако скъпоценността е подложена на действието на такова голямо количество от различни вещества, тя не може да запази бляскавия си вид. Това особено се касае за перлите – те се състоят от органичните компоненти, а те лесно реагират на такъв вид въздействия.  

Въпреки това не само за перлите, но и за другите скъпоценни и полускъпоценни камъни, независимо от обработката. Най-бързо на козметиката реагират бижутата, обясняват специалистите.

Затова е необходимо да спазвате следната последователност на нанасяне – отначало поставете аромата, изчакайте минута-две, убедете, че кожата е изсъхнала и тогава сложете бижутата си.

Такава последователност ще ви прави все така сияйна, но ще запазва и блясъка на любимите ви аксесоари.

Освен това, специалистите допълват, че след връщането вкъщи и свалянето на украшенията с камъни е добре да ги измиете с четка за зъби и течен сапун или миещо средство на прах.

Специалните средства за почистване на бижута могат да се окажат прекалено агресивни, а качествения сапун отличен за ежедневното им поддържане.

Kozmetikata.com