За Устната хигиена

Почистване на зъбите за красива усмивка

  • 12.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
За Устната хигиена, Почистване на зъбите за красива усмивка

За Устната хигиена, Почистване на зъбите за красива усмивка

За Устната хигиена, Почистване на зъбите за красива усмивка

Даже и най-революционните четки и най-ефективните пасти са безполезни, ако почиствате зъбите си неправилно.

Стоматолозите препоръчват почистването на се прави два пъти на ден, като основно внимание се отделя преди сън, а не сутрин. Почистването вечер е абсолютно необходимо, за да се предотврати появата на кариес – след консумацията на храна през целия ден по зъбите остава плака, която през нощта създава условия за размножаването на бактерии.

Почистването е необходимо да продължава поне две минути, като на всеки участък се отделя по 30 секунди.

Привичните хоризонтални движения не почистват всички замърсявания, а силния натиск не просто не носи полза, а даже може да нанесе вред на зъбите и да травмира емайла.

Започнете почистването на зъбите от външната им повърхност. Почистете тази на горния ред, като извършвате движения в посока от отгоре-надолу, но не и на обратно.

Почистването на долния ред трябва да става като движите четката отдолу-нагоре. Дъвчащата повърхност на зъбите е необходимо да се почиства с хоризонтални движения.

Финалният етап на почистването се състои в лек масаж на венците. При затворена уста, четката трябва да прави няколко кръгови движения, които обхващат и зъбите, и венците. Със специален скраб или с обикновена зъбна четка е необходимо да почистите езика.

Kozmetikata.com