Аромати

Сексуалността на аромата

До колко е важна
  • 01.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Аромати, Сексуалността на аромата

Парфюмите създават неповторима аура около човека и в съчетание с изяществото на флакона, основната им цел е да подчертават стила и да радват очите. Понякога възникват трудности при избора на аромата и тогава отправната точка е дали достатъчно точно подхожда на дрехите ви. Този избор има логично обяснение.

"Облеклото" на парфюма също може да повлияе на избора на аромат. Флаконите са правят с цел по-ефективно да се покаже аромата, а не само за правилното му съхранение. При много колекционери дори се появява мания във връзка с дизайна на парфюмите.

Ароматът е не маловажна част от сексуалната привлекателност. Освен всичко останало, обонянието може да се назове едно от най-простите методи, които ни позволяват да получим информация за партньора. Ако аромата ви дарява с чувство на възбуда, то той е подходящ за вас като сексуален партньор.

Въпреки това, хората по принцип не придават особено значение, като предпочитат да маскират своя природен мирис с дезодоранти и парфюми, без да осъзнават, че потискайки го със силен мускусен, плодов ли друг аромат, те развалят всичко.
За това искаме ли секс, с кого и как разказва най-подробно естествения ни аромат.

Случва се така, че в търсенето на сексуално удовлетворение уханието става даже по-важно от външния вид. Естествено, не говорим въобще за това да се откажете напълно от парфюмерията и най-вече от дезодорантите, това в съвременния свят е немислимо, а просто да ги използваме, като имаме предвид как и до колко могат да ни помогнат.

Защо ароматът може да окаже толкова силно възбуждащо действие?
Въпреки липсата на точен отговор на въпроса заради това, че голяма част от процесите се случват на подсъзнателно ниво, което затруднява анализа  им, може да кажем
, че човешкото обоняние има пряка връзка с емоциите, настроението, сексуалността, знанията, паметта и удоволствията.

Дори едно-единствено вдишване може да стане причина за появата на бурни чувства, спомени и мисли. Ароматът е помощник не само на ловците на удоволствия, както доказват учените, природният аромат на човек влияе на това да създаде здраво потомство.

Под "здраво" тук се има предвид това, детето да притежава силен имунитет, благодарение на родителските гени.
Като се ръководи от мириса, жената търси партньор с определен набор от гени, известен като главен комплекс на хистосъвместимостта. Разликата в този комплекс при мъжете и жените влияе на здравето на детето. 

Не е тайна, че мъжете, както и жените могат да оценяват уханието на противоположния пол. В търсенето на потенциален сигнал те могат да "обработят" мириса на женското тяло, че при партньорката е настъпила овулация. Както и външния вид, в определени фази от цикъла, женския мирис се явява по-привлекателен.

Kozmetikata.com