Аромати

Подмладяващи аромати

  • 13.05.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Подмладяващи аромати

Аромати, Подмладяващи аромати

Аромати, Подмладяващи аромати

Аромати, Подмладяващи аромати

Много интересен факт са открили в Института за вкусове и аромати – оказва се, че жена която ухае на грейпфрут изглежда по-млада в очите на околните.

Нека си кажем истината – малко или много всяка жена е загрижена за това как да удължи младостта си и за това готова да използва различни средства.

А днес те са повече от достатъчно – козметични средства и хирургически процедури, подходящ гардероб и макиаж, младежки прически и много други. Като цяло съществуват много начини жените да изглеждат с няколко години по-млади, а неотдавна учените са открили още един.

Важното откритие е направено в Института за вкусове и аромати в Чикаго, където са били проведени широкомащабни изследвания. За тях са били подбрани различни ухания, които често се използват в състава на парфюмерийните композиции. Жени на средна възраст трябвало да нанесат на себе си есенция със съответния аромат, а след това представители на силния пол се опитвали да отгатнат възрастта им. 

И ето какво станало ясно
Всеки път, когато бил нанасян аромат с преобладаващи нотки на грейпфрут, представителите на силния пол определяли, че жената е по-млада, отколкото в действителност. Те давали средно с по шест години по-млада възраст.

Сега изследователите уверено заявяват, че жените, които искат да изглеждат по-млади за околните е необходимо да подбират цитрусови парфюми, особено ако в композициите им доминира грейпфрута.

Ето няколко възможности - L'Erbolario Citrus, Aqua Allegoria Pamplelune Guerlain, 212 On Ice - 212 On Ice NEW 2005, Donna Karan Delicious Night, In Love Again Yves Saint Laurent, Jo Malone Grapefruit, Mochino Chip & Chic I love, Dior Addict Shine.

Kozmetikata.com