Аромати

Мандарини, пачули и сандалово дърво

Топ 5 на пролетните аромати за 2011-а
  • 11.03.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Мандарини, пачули и сандалово дърво

Аромати, Мандарини, пачули и сандалово дърво

Аромати, Мандарини, пачули и сандалово дърво

Аромати, Мандарини, пачули и сандалово дърво

Аромати, Мандарини, пачули и сандалово дърво

Аромати, Мандарини, пачули и сандалово дърво

Тежките, наситени аромати на зимата вече остават на полицата до следващия студен сезон. Настъпва времето на ярките, жизнерадостни и леки аромати. В това прекрасно време на годината в тях преобладават флоралните, фруктовите, цитрусовите нотки.  Като оставят особен шлейф на настроение и пролетна любов.

Тук ще представим 10 интересни варианта, които с ароматните си формули олицетворяват пролетта, и събуждането на света за нов живот

Belle d’Opium, Yves Saint Laurent
Първият Опиум е създаден опд вещото ръководство на самия Ив Сен Лоран и има грандиозен успех, както всички знаем. Неговият наследник също го
очаква светло бъдеще.
Опияняващ вихър от цветя, тамян, акорд на наргиле, съчетаната свежест на мандарина и енергия на бял пипер, сладникавата нотка на  праскова и еротична следа от кехлибар, пачули и сандалово дърво - аромат за смели натури, които знаят собствената си стойност.

Be Delicious Juiced и Fresh Blossom Juiced, DKNY
Пролетна колекция от два нови варианта на популярния парфюм.
Be Delicious Juiced е апетитен плодов нектар, Fresh Blossom Juiced – сладка роса с пролетни цветя – именно така описвата ароматите техните създатели.

В сърцето на първия има нотки на зелена ябълка. Обгръщат ги ароматите на прасковени цветчета и нектар от златно манго. Момина сълза и бял божур придавата на парфюма оживление, а листа на виолетки - ефирност. В DKNY Delicious Juiced се разкриват сметанови и дървесни нотки, които са допълнени от бял кехлибар.
Вторият аромат, Fresh Blossom Juiced е също толкова жизнерадосно-розов, както и самата му опаковка. Това сладко флорално ухание се разкрива от нотки на грейпфрут, фрезия, боровинки и пасифлора. Въ сърцето му също е поставен ябълков аромат, обкръжен от момина сълза, роза и цветен грах. В края му се носят уханията на розово дърво, облак от ветивер и бял мускус. И двата варианта създават страхотно пролетно настроение.

Pink Sparkle Pop, Kylie Minogue
Кайли Миноуг пусна нова версия на миналогодишния аромат Pink Sparkle. Флорално-дървесните мотиви, по мнението на певицата са й "прошепнати от самия живот".
Съвременният бляскав аромат е разработен
от парфюмериста Винсънт Шале. Той залага в основата на аромата розов пипер, ябълка, праскова, гардения, българска роза, невен, сандалово дърво, мускус и амброзия. И е предизвикателно, точно в духа на Кайли!

L’Agent, Agent Provocateur
Какво може да се очаква от този провокативен бранд, ако не зашеметяващо сексуално ухание ...
Agent Provocateur пусна "мистичен и съблазнителен аромат, излъчващ феромони". Началните нотки на аромата са провокативни аромати на източни цветя, опияняващ
кехлибар и еротичен мускус. 
Трябва да се отбележи, че L’Agent разкрива именно тези аромати, които традиционните брандове скриват в основата на аромата и така ги превръщат в тежки и силни.
В сърцето на парфюма - бърбън, тубероза, жасмин и османтус, обогатени екзотични акценти на розово дърво, иланг-иланг и ангелика. В основата са заложени не по-малко чувствените нотки на пачули, сандалово дърво, кехлибар смола, тъмни рози, мирта и черен мускус. Ароматът е силен и затова е подходящ за специални случаи. Ежедневната му употреба едва ли ще донесе нещо добро.

L’Eau d’Issey Florale, Issey Miyake
Това е възраждането на култовия аромат L’Eau d’Issey, пуснат от модна къща Issey Miyake през 1993г. Композицията, която е разработил парфюмеристът Антонио Морилас, звучи съвременно и необикновено.
Основните ароматни черти на този аромат са роза, мандарина, лилия и бяло дърво. Настина много пролетно.

Kozmetikata.com