Аксесоари

Част ll

Зодиакална чанта

Чанта според зодиакалния знак
  • 05.12.2007
  • Автор: Светлана Илкова
Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Част I и Част II

Везни

Бриджит Бардо

"Тези жени може да са нежни и деликатни, изтънчени и крехки. Може да ухаят на скъп парфюм и да се обличат по последна мода. Но въпреки цялата си женственост и грациозност, Везните често носят панталони. И те много им отиват."
Чантата на жената Везни е стилната такава. Класическият дизайн би подхождал на стила й, но много важна предпоставка въобще за аксесоарите й е да бъдат максимално универсални. Защото по-добре една хубава чанта, отколкото десет посредствени.

Скорпион
Мадам Кюри, Индира Ганди, Грейс Кели

"Жената Скорпион е красива по един завладяващ и загадъчен начин. От нея се излъчва магнетизъм, гордост и самоувереност. Но ако сте внимателни, ще забележите в нея разочарованието, че не се е родила мъж."
За нея няма непреодолими препятствия, нито запазена територия. Много би и подхождал аксесоар в лила. Както лилавият цвят събира в себе си противоположните синьо и червено, така жената Скорпион е събирателен образ на женственост и някаква вътрешна сила, присъща в повечето случаи на мъжете.

Стрелец
Мария Калас, Опърничавата (на Шекспир)

"В повечето случаи тя предпочита да живее сама. Чувства се много независима. Вероятно причината се крие в честите й пътувания."
Свободолюбивата жена Стрелец вероятно притежава не един пътнически куфар, дори е възможно да го оставя на видно и удобно за внезапно заминаване място. Но в ежедневието си е добре да заложи на голяма (важно е пространството!) чанта с артистичен дизайн в ярък цвят. (Тези цветове я зареждат.) Много подходящо е слънчево жълтото или червеното.

Козирог
Жана Д' Арк

"Ако поиска, тя може да бъде толкова чаровна, кокетна и женствена.... Но може и да бъде другата крайност – надменна и ледена, стъпила здраво на мраморен пиедестал."
Тя може да бъде флиртаджийката в бара, която очарова с присъствие, а може да бъде и прецизната домакиня в супермаркета, която пазарува по педантично съставения си списък. Със същото усърдиe избира чантата си – винаги според ситуацията – миниатюрна ръчна чанта за парти и удобна торба за ежедневието. Нали такива са правилата?

Водолей
Жана Моро

"Тя прилича на мелодия, която почти сте забравили. Смътно помните думите и се опитвате да си я изтананикате, но тя все ви се изплъзва... Нежна, ефирна и в същото време изплъзваща се по неуловим начин."

Момичето Водолей е принцесата на Зодиака. Вярно, че това се случва в нейната приказка, и стъкления дворец е построен от самата нея, но... Нима това е важно?! На това нежно създание подхождат също такива аксесоари. Например – чанта от естествени материи, украсена с нежни цветчета, обсипана с мъниста или инкрустирана с камъни.

Риби
Елизабет Тейлър

"Няколко разменени думи са достатъчни, за да оприличат жената Риби на буен огън в студена нощ или на нежен полъх на пролетен зефир... Тя е изискано женствена през всичките сезони на годината."
Жената Риби е изключително изискана, но и лишена от преструвки. Не би си купила натруфена чанта с много камъни, ципове и катарами. Определено ще се чувства по-добре в "компанията" на изчистен, неоткрояващ се, но стилен аксесоар в мек неутрален цвят.

От Гергана Кангалова


Всички цитати са по Линда Гудман