Аксесоари

Част I

Зодиакална чанта

Чанта според зодиакалния знак
  • 05.12.2007
  • Автор: Светлана Илкова
Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Аксесоари, Зодиакална чанта

Част I и Част II

Овен

Бет Дейвис, Скарлет О'Хара

"Може сама да си отваря вратата, да си облича палтото, да спира такси и да си пали цигара. И в любовта тя иска да направи първата стъпка, особено ако се бавите..."
Жените Овен са силни и самостоятелни. Те обикновено добре знаят какво искат и как да го получат. Когато избират чанта е най-добре да се огледат за такава в по-ярки цветове. Огнено червената чанта би подхождала чудесно на нейния темперамент.

Телец
Екатерина Велика, Барбара Стрейзънд

"Жената Телец е голяма жена, тя е солта на живота. Притежава повече нравствена и емоционална сила от много решителни мъже..."
Тази жена е силна и уравновесена. Здраво стъпила на земята, тя умее да спазва правилата (собствените си) и равномерния ход на успешните начинания. Най-комфортната за нея чанта е тази, в която побира преносимия си компютър. Или такава, която напомня чанта за документи – с много разпределения и остри ръбове.

Близнаци
Мерилин Монро

"Неуморимото й въображение постоянно ражда най-различни фантазии. Изразява ги най-вече посредством любовта, а тази жена обикновено има да изрази повече неща от другите хора."
Общителната жена Близнаци винаги изразява това, което поиска и скрива това, което не иска да разберете или да видите. Нейната потайност може най-точно да се отрази в черния цвят – както на дрехите, така и на аксесоарите. Формата и големината на чантата са без значение – тя едва ли ще се задоволи само с един брой от този аксесоар.

Рак
Джина Лолобриджида

"Тя може да ви удави в сълзите си по време на нейните чести дъждовни периоди. А когато слънцето пробие, ще ви накара да се заливате от смях. Тя е малко налудничава, тъжна и меланхолична, притежава невероятно въображение, но също така знае да се грижи за парите."
Жената Рак безспорно е една от най-романтичните представителки на Зодиака. Затова прекрасно биха и подхождали бонбонените пастелни цветове – бебешко розово, нежно зелено, небесно синьо. А нейната спестовност предполага чанта тип "портфейл" - за да може прилежно да подреди кредитните си карти и за да не й се налага да крие парите си под дюшека.

Лъв
Жаклин Кенеди

"Тя е родена да управлява и да диктува правилата на играта – на обичаите, обноските, модата. При всички случаи, всякакъв опит да се отнеме нейната власт е обречен на провал."
Най-подходящата чанта за Лъвицата? Що за въпрос?! - Най-актуалната, разбира се! А ако може да бъде и достатъчно бляскава и луксозна – моментално ще се превърне в любимият й аксесоар за... целия сезон.

Дева
Грета Гарбо, София Лорен

"Тя е жена в пълния смисъл на думата – нежна и крехка на вид, но отвътре е твърда като стомана. Тя е единствената жена в Зодиака, която може да бъде едновременно практична и романтична."
Практичността на Девата предполага изборът на чанта да бъде насочен към моделите тип-пазарска. Необходимо условие е да побира всичко – козметиката, някоя и друга по-дребна покупка, романтичните й спомени... За Девата са подходящи "по-сериозни" цветове. Едва ли ще носи често розовата си чанта. По-добрият избор за нея би бил такава в зелено или кафяво.

От Гергана Кангалова

Всички цитати са по Линда Гудман