Естетична хирургия

Микроимпулсите в разкрасителната индустрия

  • 20.01.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Микроимпулсите в разкрасителната индустрия

Естетична хирургия, Микроимпулсите в разкрасителната индустрия

Микротокът заема значителна част от електротерапията, която решава проблеми, както от медицински характер, така и свързани с козметични дефекти. За разлика от по-интензивните методи на електротерапията, когато токът предизвиква съкращаване на мускулите, микротокът не оказва такова въздействие.

Подобна терапия влияе на организма много деликатно, засяга го на клетъчно ниво, като осигурява достатъчно забележим резултат.

В основата на микротоковата терапия е слаб импулсен ток с ниска честота.

Микроимпулсите оказват много меко действие на клетките, и цялата ефективност се свежда до стимулирането на микроциркулацияна, ускоряването на метаболизма, които така или иначе водят до подобряването на много показатели.

Този метод се използва тогава, когато има противопоказания към други процедури, по-интензивни, които могат да се окажат прекалено агресивни, например сеанси с лазерна терапия, механично изглаждане на лицето, инванзивни методи на лечение, подкожно вкарване на препарати.

Микротокът често е единственото спасение за проблемна кожа, осеяна с възпаления ли пъпки, когато никакво друго средство не може да се приложи.

Показания за използването на микроток
Кожни заболявания (розацея, акне, обриви, мазна кожа, себорея, купероза)
Възрастови изменения (бръчки, хиперпигментация, отпуснатост, птоза)
Козметични проблеми по тялото (необходимостта от повдигане на гърдите, бедрата)
Оток на тъканите (локален оток и торбички под очите)
Обща загуба на цвета на кожата

Как действа
Микротокът, много внимателно, но дълбоко прониква в кожата, като ускорява кръвообращението и осигурява лек лимфодренажен ефект. А това води до изхвърлянето на излишните течност (изчезват торбичките под очите, отока на клепачите, подобрява се овала на лицето), подобрява се снабдяването с кислород, който прави кожата по-свежа и здрава. 

Микротокът много широко се използва за решаване на всеобхватни проблеми с целулита. Те разбиват натрупванията, лишени от нормално кръвоснабдяване и подхранване с кислород, като предизвикват приток на хранителни вещества и стимулират активната клетъчна дейност в тази област.

Микротоковата терапия стимулира добре дълбоките слоеве на епидермиса, като предизвиква подсилване на синтеза на колаген и еластин, изгражда нова поддържаща мрежа, поддържаща повърхност на кожата. В този случай терапията е добра в качеството на предварителна процедура, когато след нея следват други методи на лечение и възстановяване.

Kozmetikata.com