Аромати

Уханията на зимата

  • 07.01.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Уханията на зимата

Аромати, Уханията на зимата

Аромати, Уханията на зимата

Повечето жени са привикнали да използват един и същ парфюм през цялата година, но специалистите смятат, че това е неправилно. Според тяхното професионално мнение в света на ароматите съществува собствена "сезонна" специфика, затова през топлите дни трябва да се ползват "летни" аромати, а в студеното време  - "зимни". Нека сега да видим какви са особеностите на зимните аромати.

Особености на зимните аромати
В студеното време кожата става по-суха и температурата й в този период е осезаемо по-ниска, отколкото в летните дни, а следователно и кожата не така активно "отделя" аромат. Освен това кръвообращението при студено време не е толкова активно, колкото в горещото. Трябва да се отчете
, че повечето хора през зимата доста по-трудно усещат ароматите, тъй като студеният въздух притъпява способността да се усещат ароматите. 

Затова за зимата специалистите не препоръчват да се ползват нискоконцентрирани парфюми от типа на тоалетната вода или одеколон – те практически няма да бъдат усетени. Този недостатък има парфюмерията, която има прекалено леки ухания: аромати на трева, море, слаби нотки на плодове и цветя – всички те са почти неосезаеми в студа. Много повече внимание привличат наситените, концентрирани аромати, затова зимата залагайте на парфюмите или парфюмните води.

На какви аромати да обърнем внимание през зимата
Източните парфюми са особено подходящи за "зимна употреб
а", защото повечето от тях притежават наситен, ярък, топъл аромат. Ако ги намирате обаче за прекалено тежки, обърнете внимание на наситените, на не толкова претенциозни и специфични аромати на цветя, пудра или съчетанието от цветя и плодове.

Kozmetikata.com