Естетична хирургия

Фейслифтинг

  • 28.10.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Фейслифтинг

Фейслифтингът представлява операция по опъване на кожата на лицето и шията, която позволява да се възвърне младостта и да се получи продължителен ефект, който зависи от особеностите на кожата на всеки пациент, а също и на избрания метод за изпълнение на операцията. Средно резултатът от фейслифтинга продължава от две до дванадесет години.

Качествено извършената интервенция помага не само да се забави хода на времето, но и значително да се повиши самооценката на пациента, който след извършването й получава  втора младост.

Опъването на кожата може да се направи, както на отделни участъци по лицето, например, мини-лифтинг на клепачите, челото, бузите, така и под формата на цялостен лифтинг, който едновременно опъва споменатите горе области, както и шията и брадичката.

Фейслифтингът позволява да се отстранят съществуващите бръчки, участъците с отпусната кожа, като резултатът от всичко това е значително подмладяване на лицето. Такива възрастови изменения като отпускането на ъгълчетата на устата, появата на двойна брадичка, птоза на долните части на лицето или горните клепачи, които правят лицето значително по-старо.     

Фейслифтингът позволява да се отстрани увисването на тъканите и да се направят възрастовите изменения по-малко забележими.

Операцията по опъване на кожата на лицето и шията се прави с пълна упойка и продължава четири-пет часа в зависимост от обем на коригираните области. Следоперационният период продължава средно около три седмици, от тях първите два дена пациентът се намира под стационарно наблюдение, след четири-пет дена се прави първата смяна на превръзките, а на седмия се свалят конците.

Отокът след операцията спада след две-три седмици. Напълно лицето се възстановява в продължение от половин до два месеца. През това време не е препоръчително пациентът да има физически натоварвания.

Kozmetikata.com